RETRO RÁDIÓ

Gulyás Gergely: A magyarok a legalacsonyabb gázárat fogják fizetni egész Európában





Hazánk tíz plusz öt évre kötött az orosz állami gázszolgáltatóval, a Gasprommal szerződést, amely hosszú távon biztosítja a rezsicsökkentés vívmányainak megőrzését, A kormányinfón Gulyás Gergely azt is elmondta, a gazdasági növekedés az 5,5 százalékot biztos meg fogja haladni, de akár a 7,5 százalékot is elérheti.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.09.29.
A nap beszámolója magyar sikerek

A gazdasági növekedés az 5,5 százalékot biztos meg fogja haladni, de akár a 7,5 százalékot is elérheti – hangsúlyozta a kormányinfón Gulyás Gergely, aki szerint Magyarország valamennyi dolgozójának komoly érdemei vannak abban, hogy a gazdasági növekedés az elmúlt 31 év legmagasabb növekedése lehet.

Minden iskolába járó gyermeket nevelő család, két szülő esetén az átlagjövedelem szintjéig, a 2021-ben befizetett személyi jövedelemadóját vissza fogja kapni 2022. elején” – emlékeztetett a Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki hozzátette, hogy a katások a megfizetett tételes adó 25 százalékának visszatérítésére jogosultak.

A magyarok fizetik majd a legalacsonyabb gázárat Európában – Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Olcsó lesz itthon a gáz

„Hazánk tíz plusz öt évre kötött az orosz állami gázszolgáltatóval, a Gasprommal szerződést, amely hosszú távon biztosítja a rezsicsökkentés vívmányainak megőrzését, továbbá azt jelenti, hogy a magyarok a legalacsonyabb gázárat fogják fizetni egész Európában” – jelentette be Gulyás Gergely. A megállapodás jelentősége azért is óriási, mert a nemzetközi piacon korábban nem látott mértékben emelkedtek az energiaárak. A magyarok a piaci árakhoz képest csak 40 százalékát fizetik az európai áramárnak. A miniszterelnökséget vezető miniszter közölte: ez egyrészt az előnyös szerződésnek köszönhető, másrészt annak, hogy Magyarországnak jelentős mennyiségű gázt sikerül raktároznia, az uniós rangsorban a tárolt üzemi gázmennyiség tekintetében elöl állunk.

Járványhelyzet: a kórházban lévők többsége idősek és oltatlanok

A vírushelyzettel kapcsolatban Gulyás Gergely hangsúlyozta: az egyetlen hatékony fegyver a vírus ellen az oltás, ma 6-féle vakcina áll rendelkezésre, mindenkit be tudnak oltani, aki szeretné, és továbbra is arra biztatnak mindenkit, hogy a negyedik hullám küszöbén oltassa be magát.

A kórházban ápoltak 90 százaléka idősebb korosztályú, 60+os, és döntő többségben oltatlan. A fiatalok átoltottságával kapcsolatban Szentkirályi Alexandra elmondta: „összességében 50 százalék fölött van a 12–18 év közöttiek átoltottsága, a pedagógusok 85 százaléka oltott”.

„Egyelőre nincsen engedély olyan vakcinára, amely a 12 év alattiak oltásához megfelelne” – ismertette Gulyás Gergely újságírói kérdésre.





Ezeket olvastad már?
Ebben nem lesz köszönet: brutális idő tör ránk

Ebben nem lesz köszönet: brutális idő tör ránk

Sokkoló: 2 éves gyermek gázolta el terhes édesanyját

Sokkoló: 2 éves gyermek gázolta el terhes édesanyját

Drasztikusan esett a csatorna nézettsége: melltartó nélküli, szexi híradósokkal növelnék a nézettséget – fotó!

Drasztikusan esett a csatorna nézettsége: melltartó nélküli, szexi híradósokkal növelnék a nézettséget – fotó!

„Budapest és köztem ez mindig is egy love story volt” – Szentkirályi Alexandra szenvedélyesen szereti szülővárosát, Budapestet

„Budapest és köztem ez mindig is egy love story volt” – Szentkirályi Alexandra szenvedélyesen szereti szülővárosát, Budapestet

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás