A Gazdaság Újraindításáért Felelős Operatív Törzs hat javaslatát fogadta el a kormány – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter a facebookos élő bejelentkezését azzal kezdte, hogy habár most mindenki az olimpiával foglalkozik most egy másik verseny is zajlik: az új világgazdasági korszakra történő átállás versenye, ahol az országok azért küzdenek, hogy ki tudja előbb helyreállítani a gazdaságát.

Hat javaslat került elfogadásra. Négy döntés ezek közül azt biztosítja, hogy az eddigieknél gyorsabban és több gazdaságfejlesztési forrás kerülhessen a magyarországi vállalatokhoz.

  • Megindul egy építőipari tőke program. Az építőiparban lévő vállalatok számára biztosítanak fejlesztési pénzügyi forrásokat.
  • A magyar kormány azt is elfogadta, hogy a fejlesztési bank hitelezése még rugalmasabban tudjon megtörténni. A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) több mint 200 milliárd forintos újabb hitelezési lehetőséget kapott.
  • Az eddiginél szélesebb körben vállalhat a bank garanciát.
  • Az MFB tőke alapjai pedig az eddiginél gyorsabban tudnak befektetéseket eszközölni a Magyarországon működő vállalatokban.

Kormányülés – újabb gazdasági bejelentések

Posted by Szijjártó Péter on Wednesday, July 28, 2021