Mint arról korábban beszámoltunk, a másfél éves Zsombornak több, mint hat hónapon át tartó gyűjtés után állt rendelkezésre az a 730 millió forint, amely lehetővé tette, hogy megkapja a világ legdrágább kezelését: a Zolgensma-terápiát.

Most pedig azért küzdünk, hogy visszajöjjön az étvágya” – avatta be lapunkat Zsombor édesanyja, Szabina.

Zsombiért egy egész ország fogott össze, beleértve az orvosokat és az ápolókat is, akik mindent megtettek a kisfiú egészségéért (Fotó: Facebook/Bethesda Gyermekkórház)

– Számítottunk ezekre a mellékhatásokra, de persze már sokkal nyugodtabbak lennénk, ha kiengednének minket az albérletbe, amit a kórháztól egy utcára vettünk ki. Bízunk benne, hogy ez egy-két napon belül megtörténik, és onnan számítva még egy hónapig szigorú karanténban leszünk Zsombival, most ugyanis egy ideig még nagyon gyenge lesz az immunrendszere, mindentől óvni kell, főleg ebben a járványos helyzetben – mesélte az anyuka, aki egyelőre kettesben lesz kisfiával, a szigorú karantén ugyanis azt jelenti, hogy még az apukával sem találkozhatnak.

Szabina az első perctől fogva minden idejét Zsombival tölti (Fotó: Metropol/Nagy Zoltán)

„A férjem, Józsi boldogan, mégis aggódva engedett el minket a kórházba. Bár tudta, hogy ez a legjobb forgatókönyv, ami csak történhet, mégis aggódik, hogy nem lehet itt velünk, ő csak akkor nyugodt, ha velem együtt foghatja Zsombi kezét a nehéz percekben” – mondta Szabina, aki nagyon bízik benne, hogy a kezelésnek köszönhetően kisfia gépek nélkül is boldogul majd. „Azt sem bánjuk, ha egy darabig még kerekesszékben lesz, persze hosszabb távon a legfőbb cél az, hogy megtegye az első lépéseket.”

Hajrá, Zsombi! (Fotó: Facebook/Bethesda Gyermekkórház)