Az angol egészségügyi tanácsadót még áprilisban verte le lábáról a koronavírus-járvány első hulláma. A fertőzés olyan súlyos tüneteket okozott a hat hónapos ikergyermekeit váró Perpetual Uke-nál, hogy az orvosok légzési problémái miatt kénytelenek voltak mesterséges kómában kezelni őt.

A kismama több mint két hét után tért magához az altatásból, és mikor hasát tapogatva azt vette észre, hogy már nincsenek méhében a magzatai, rettenetesen megrémült, mivel azt hitte, a babák meghaltak. Nem tudhatta, hogy az orvosok császármetszést hajtottak végre rajta azért, hogy megmentsék a babák életét.

Amikor megmutatták a kicsikről készült képet, olyan picikék voltak, hogy szinte nem is hasonlítottak emberi lényekre, alig bírtam elhinni, hogy a gyermekeimet látom a fotón” – mondta a The Sunnak az édesanya, Perpetual Uke.

Az ikrek, akik bár igen korán látták meg a napvilágot, és születési testsúlyuk még az egy kilogrammot sem érte el, az orvosoknak és a közel négy hónapos gondos kórházi ápolásnak köszönhetően mostanra teljesen egészségesek, így pár hónapja szüleik és testvéreik körében tölthetik mindennapjaikat.