A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságon még 2020. március 15-én rendelt el nyomozást halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy román férfi ellen, aki a gyanú szerint az előző éjszaka, a lajosmizsei utcán megverte élettársát, aki néhány órával később belehalt sérüléseibe – írja a Police.hu.

Fotó: PixabayA pár kocsmából hazafelé tartott, amikor veszekedni kezdtek, végül a vita bántalmazásba torkollott. A kirendelt igazságügyi orvosszakértő szerint az asszony az egész testén olyan sérüléseket szenvedett, amelyek nagymértékű szenvedést okoztak neki. Ráadásul az áldozat védekezni sem volt képes a közte és bántalmazója közötti erőkülönbség miatt.

A szakértői vélemény alapján a megyei főkapitányság nyomozói védekezésre képtelen személy sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettére módosították a korábbi gyanúsítást. A jelenleg is letartóztatásban lévő román férfi ügyében a rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, a keletkezett iratokat pedig vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségre.