Kocsis Máté a bejegyzésében a családok és a vállalkozások érdekében a gazdaságvédelmi akcióterv kormány általi kiegészítésére, továbbá Karácsony Gergely főpolgármester és pártja, a Párbeszéd arra vonatkozó bírálataira reagált.

A kis- és középvállalkozások és az egyéni vállalkozók iparűzési adójának csökkentése most azért elengedhetetlenül szükséges, hogy a világjárvány gazdasági hatásait túléljék. Azért, hogy jobban meg tudják tartani a munkahelyeket – kezdte bejegyzését a Fidesz frakcióvezetője.

A budapesti vállalkozásoknak nincs százmilliárdnyi tartaléka, Karácsonyéknak van, Tarlóstól örökölték. Emellett Budapest így is a legnagyobb bevétellel rendelkező magyar város.

Esetleg a világjárvány közepén nem kellene nagyvonalúan szórni a pénzt tanácsadókra, politikai kinevezettekre, buszmutyira, a Lánchíd pofátlanul túlárazott felújítására és a brüsszeli áskálódásra. Nem kell engedni, hogy a Demszky-Hagyó korszak emberei lopjanak a fővárosi önkormányzatnál és akkor jut pénz adócsökkentésre.

Nem a főpolgármesternek kell pénzügyi segítség, hanem a budapestieknek. A járvány gazdasági hatásait enyhíteni kell, nem hisztizni, főpolgármester úr! – zárta posztját Kocsis Máté.

Mint arról korábban beszámoltunk, a közösségi oldalára feltöltött videóban jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a családok és a vállalkozások védelmében hozott legújabb intézkedéseket.

Ebben többek között beszámolt arról is, hogy a családok és a vállalkozások hitel-visszafizetési moratóriumát változatlan formában fél évvel, július 1-jéig meghosszabbítják. A moratórium automatikusan hosszabbodik meg, csak annak kell felkeresnie bankját, aki a moratórium ellenére is törleszteni akarja hitelét – közölte a kormányfő.