RETRO RÁDIÓ

Kőbányán laksz? Akkor te is segíthetsz a kerület megtisztításában





A Metropol összeszedte a nap legfontosabb eseményeit, az évfordulókat és az aktuális közlekedési infókat. Hogy milyen akciót szerveznek a X. kerületben, és hogy mennyivel emelkedik az üzemanyagok ára mától.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.10.20.
X. kerület ez lesz ma

Megtisztul Kőbánya

Ma van a „Te szedd” akció, amelynek célja: tisztábbá tenni a X. kerületet. Az eseményen való részvétel nem regisztrációköteles és önkéntes.

Ma reggel fél kilenckor a Kolozsvári utcában, 9 órától a Fehér út és Gyógyszergyári utca kereszteződésben várják a lakosokat a szemétgyűjtési akcióhoz. Az önkéntes programban részt vevők a 8.30-as találkozási pontról a Korponai utcához, a 9 órás találkozási pontra érkezők pedig a Gyógyszergyári utcához mennek szemetet gyűjteni. Az önkormányzat október 24-én még egy önkéntes szemétgyűjtési akciót tart, amire, aki ma lemaradt, el tud menni. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által útjára indított kezdeményezéshez Kőbánya idén kilencedik alkalommal csatlakozott.

Figyeljünk csontjainkra a csontritkulás világnapján is!

A WHO javaslatára 1999 óta ünnepeljük ezen a napon a csontritkulás világnapját. A magyar lakosság jelentős részét érinti ez a betegség, sokakat úgy, hogy nem is tudnak róla. A figyelemfelhívásra azért van nagy szükség, mert a gyakran néma kórként emlegetett betegség szemmel nem látható. A csontritkulás olyan súlyos anyagcsere-betegség, amelyben a csontokat építő és bontó szakasz közötti összhang felbomlik, emiatt a csontképződés lelassul és fokozódik a csontok leépülése.

Így lassítható a csontritkulás

  • Mozogjunk rendszeresen

  • Étkezzünk egészségesen

  • Kerüljük a kávé, a dohány és az alkohol fogyasztását

  • Vigyünk be D-vitamint a szervezetünkbe
  • Lehet pályázni a napelemes és fűtési rendszer korszerűsítésére

    Mától a pályázhatnak a kivitelezők és a háztartások napelemes rendszerek és energiatakarékos, korszerű, elektromos fűtési rendszerek kialakításának támogatására. A pályázat több mint 200 milliárd forintból nyújt segítséget az átlagjövedelem alatt kereső háztartásoknak. A program hozzájárul az energiaárak és a rezsiköltségek csökkenéséhez. A pályázatokat első körben december 6. és január 12. között lehet benyújtani.

    A benzin ára is az 500 forintot közelíti

    Mától tovább emelkedtek az üzemanyag árak a hazai kutakon. A benzin 5, a gázolaj 7 forinttal drágult, így a 95-ös benzin átlagára 496 forint, a gázolajé 512 forint lett. A gázolaj ára október 13-án lépte át az 500 forintos küszöböt.

     

     





    Ezeket olvastad már?
    Szénné égett holttestre bukkantak a csendes zsákutcában – Videó

    Szénné égett holttestre bukkantak a csendes zsákutcában – Videó

    Most kaptuk: kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

    Most kaptuk: kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

    Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

    Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

    Ahelyett, hogy örült volna, lecsapta a lottónyertes a telefont, amikor közölték vele a jó hírt

    Ahelyett, hogy örült volna, lecsapta a lottónyertes a telefont, amikor közölték vele a jó hírt

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás