Megtisztul Kőbánya

Ma van a „Te szedd” akció, amelynek célja: tisztábbá tenni a X. kerületet. Az eseményen való részvétel nem regisztrációköteles és önkéntes.

Ma reggel fél kilenckor a Kolozsvári utcában, 9 órától a Fehér út és Gyógyszergyári utca kereszteződésben várják a lakosokat a szemétgyűjtési akcióhoz. Az önkéntes programban részt vevők a 8.30-as találkozási pontról a Korponai utcához, a 9 órás találkozási pontra érkezők pedig a Gyógyszergyári utcához mennek szemetet gyűjteni. Az önkormányzat október 24-én még egy önkéntes szemétgyűjtési akciót tart, amire, aki ma lemaradt, el tud menni. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által útjára indított kezdeményezéshez Kőbánya idén kilencedik alkalommal csatlakozott.

Figyeljünk csontjainkra a csontritkulás világnapján is!

A WHO javaslatára 1999 óta ünnepeljük ezen a napon a csontritkulás világnapját. A magyar lakosság jelentős részét érinti ez a betegség, sokakat úgy, hogy nem is tudnak róla. A figyelemfelhívásra azért van nagy szükség, mert a gyakran néma kórként emlegetett betegség szemmel nem látható. A csontritkulás olyan súlyos anyagcsere-betegség, amelyben a csontokat építő és bontó szakasz közötti összhang felbomlik, emiatt a csontképződés lelassul és fokozódik a csontok leépülése.

Így lassítható a csontritkulás

    • Mozogjunk rendszeresen
    • Étkezzünk egészségesen
    • Kerüljük a kávé, a dohány és az alkohol fogyasztását
    • Vigyünk be D-vitamint a szervezetünkbe

Lehet pályázni a napelemes és fűtési rendszer korszerűsítésére

Mától a pályázhatnak a kivitelezők és a háztartások napelemes rendszerek és energiatakarékos, korszerű, elektromos fűtési rendszerek kialakításának támogatására. A pályázat több mint 200 milliárd forintból nyújt segítséget az átlagjövedelem alatt kereső háztartásoknak. A program hozzájárul az energiaárak és a rezsiköltségek csökkenéséhez. A pályázatokat első körben december 6. és január 12. között lehet benyújtani.

A benzin ára is az 500 forintot közelíti

Mától tovább emelkedtek az üzemanyag árak a hazai kutakon. A benzin 5, a gázolaj 7 forinttal drágult, így a 95-ös benzin átlagára 496 forint, a gázolajé 512 forint lett. A gázolaj ára október 13-án lépte át az 500 forintos küszöböt.