A rendőrség beszámolója szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjá​nak ügyeletére május 21-én érkezett bejelentés egy orvostól, hogy az egyik súlyos betege nem jelent meg a rendszeres kezelésén.

Ekkor az egyenruhások felvették a kapcsolatot a bejelentővel, majd a BRFK XIX. Kerületi Rendőrkapitányság állományában szolgáló két rendőrtiszt a beteg férfi kispesti lakásához sietett.

A páros a lakás bejárati ajtaját nyitva, az előtte lévő rácsot azonban zárva találta. Mivel a késedelem további veszéllyel járt volna, a bejárati ajtón keresztül a fogasra akasztott kulcscsomót a lépcsőházban talált felmosónyéllel leakasztották, majd azzal kinyitották a rácsot. A lakást átvizsgálva egy ágyon fekve, eszméletlenül találták meg a segítségre szoruló beteget. A rendőrök ekkor értesítették a mentőket, ám a férfi légzése leállt és a pulzusa is megszűnt, ezért azonnal megkezdték az újraélesztést – írja a police.hu.

Az elsősegélynyújtás sikeres volt, így a kiérkező mentőknek a rendőrök stabil állapotban adták át a férfit, akit kórházba vittek.