A vélhetőleg februári díjátadót megelőzően továbbra is olyan színművészekre, rendezőkre és írókra lehet voksolni hat kategóriában, akik az idei évben közreműködtek hazai film vagy színdarab létrejöttében, illetve önálló kötetet publikáltak.

– A járvány elleni védekezés miatt nem tarthatjuk meg az eredetileg december 15-re tervezett díjátadót – mondta a Ripostnak Mészáros Márton újságíró, a díj alapítója.

A győzteseket ezért csak a február végére áthelyezett díjátadó előtt jelentjük be, mert nem akarunk egyetlen művésznek sem csalódást okozni.

A szavazatleadás módjai:

  • e-mail címen keresztül: aranymedaldij@gmail.com címre (a díjra érdemesnek talált művészek nevét a kategória megjelölésével feltüntetve)
  • a voksokat a Budapest VII. kerületében, Erzsébetvárosban található Bethlen Téri Színházban vagy a debreceni Apolló Moziban kihelyezett szavazóurnába (a díjra érdemesnek talált művészek nevét a kategória megjelölésével az elvehető papírlapon feltűntetve)

A díjátadó ezúttal is a Bethlen Téri Színházban rendezik meg, az állandó háziasszony Juhász Anna irodalmár, kulturális menedzser. A rendezvényt az idei évben kiemelt higiéniai óvintézkedésekkel tartják meg. Az Arany Medál Díjat 2008 óta minden évben a közönségszavazatok alapján ítélik oda, a rangos elismerést eddig olyan művészek vehették át, mint Törőcsik Mari, Halász Judit, Till Attila és Bálint András. A voksokat még december 1-ig lehet leadni Az év írója, Az év színésze, Az év színésznője, Az év rendezője, A legígéretesebb fiatal tehetség díja és Életműdíj kategóriában.

Fotó: Börcsök Zsófia­

Mészáros Márton, a díjat alapító újságíró üzenete így hangzik:

Az Arany Medál-díj 2008 óta sikerrel működik, az elmúlt évek folyamán évi tízezer-százezer szavazat alapján kerültek ki a díjazottak, idén még több szavazóban bíznak a szervezők.