A CNN egy nagyon hosszú, tényfeltáró cikkben számol be arról, hogy az új típusú koronavírus-járvány korai szakaszában Kína hamis számokat publikált a vírus terjedéséről. A cikkben Hupej tartomány egészségügyi hatóságai által készített, belső felhasználásra szánt, titkos dokumentumokat is bemutatnak, melyek azt hivatottak bizonyítani, hogy a kínai állam az új fertőzöttek és a halálesetek számát sem ismertette teljes valójában, illetve, hogy átlagosan háromhetes csúszásban voltak az új estek diagnosztizálásában, és Hubejben már december elején rengeteg megbetegedésről tudtak-számol be a CNN cikkéről a Bors.

A 117 oldalnyi, eddig nem ismert 2019 október és 2020 április közötti időszakot felölelő dokumentum alapján február 10-én például 2478 új esetről számoltak be a kínai hatóságok, Hupejben azonban valójában 5918 esetet jelentettek, ami több mint a duplája a hivatalos számnak.

A világjárvány kezdete óta ez a legjelentősebb szivárgás Kínából, amely megmutatja, hogy Hupej tartomány hatóságai valójában mit tudtak a vírusról a pandémia kezdeti szakaszában. A kínai kormány idáig határozottan elutasította az Egyesült Államok és más nyugati kormányok vádjait, miszerint szándékosan titkolta a vírussal kapcsolatos valódi információkat.