Egy ausztrál anyuka a TikTokra feltöltött videóban újságolta el, hogyan próbálja megtanítani hétéves lányának a pénz értékét és annak megbecsülését. A nő fizet a gyereknek a házimunkáért, majd a pénz nagy részét vissza is kéri a rezsire. A hétéves minden nap dolgozik valamennyit: takarít, beágyaz, rendet rak, vagy például a főzésben segít. Napi egy dollárt keres a házimunkával, és hetente kell elszámolnia anyjával. Egy dollárt kell fizetnie az ételért, egyet a vízért, valamint az áramért, internetért és lakbér gyanánt. Így tehát öt dollárt visszafizet, és heti két dollárral lesz „gazdagabb”.

Forrás: Pixabay

Az anya azt mondja, a visszakapott öt dollárt minden héten befizeti egy számlára, amihez a lánya a majd 18 évesen férhet hozzá – írja a Mirror.

Vannak, akik jó ötletnek tartják ezt a módszert, a legtöbben viszont úgy vélik, egy hétéves még túl fiatal ehhez, ráadásul most egy olyan élet költségeit fizeti, amit nem ő kért magának. Sokan úgy vélik, ennyi idősen egy kisállat lenne való a gyereknek, hogy megtanulja a felelősségteljes gondoskodást. Az anyuka videói itt érhetők el.