RETRO RÁDIÓ

Kiakadtak a budapestiek: ezért késik el mindenki munkából, iskolából a héten





Rengetegen késnek most el a suliból vagy a munkahelyükről, mert pont akkor kezdődött el a tanítás, amikor a metrófelújítás miatt káoszba süllyedt a fővárosi közlekedés.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.11.03.
reggeli dugó

Hatalmas közlekedési káosszal indult a hét. Az őszi szünet után újrakezdődött a tanítás, megnőtt az autós forgalom az iskolába igyekvő diákokkal és szüleikkel. Ráadásul a szombaton folytatódó metrófelújítás miatt sok helyen már sávokat zártak le a pótlóbuszoknak, építkezések zajlanak. A BKK kilenc kulcsfontosságú buszjáratának változtatták meg az útvonalát, és a kék metró sem áll meg 4 megállóban, pótlóbuszok járnak.

Megbénult a főváros

A Metropol reggel fél 7-től egészen 8 óráig folyamatos forgalmi káosszal találkozott Budapesten. Feltorlódtak az autók és a buszok a Deák téren és környékén. A Kálvin térnél már kora reggel dugó alakult ki, a Múzeum körút lezárása miatt ugyanis csak egy sávban, lépésben tudott haladni a forgalom. A Corvin negyednél szintén torlódás alakult ki a metrópótlók miatt.

Hétfő reggel megbénult a főváros (Fotó: Metropol)

„Hiába indulok el fél órával korábban, így is elkések”

- Nekem főként a villamos kimaradása okoz problémát. A Jászai Mari térnél dolgozom, és túl sűrűn fordul elő, hogy több megállót is gyalogolnom kell, mert nincsenek pótlóbuszok, vagy ha vannak, azokkal is a forgalom miatt késve érek oda, hiába indulok el időben - mesélte Ernő, aki az utóbbi időben sokszor késett a közlekedés miatt a munkából.

Ernő sokszor késik a közlekedés miatt a munkából. (Fotó: Metropol)

- A gyalogosoknak is fennakadásokat okoz a felborult közlekedési rend. Az embernek legalább fél órával előbb el kell indulnia.- kezdte Gabriella, aki szerencsés, mert gyermeke pár percre lakik az iskolától. - Sok szülőtársam a reggeli dugó miatt nem ér be a gyerekekkel időben az iskolába. Itt az Üllői úton egy olyan szakaszt változtattak meg, ami miatt 2 kilométert kell kerülni - tette hozzá.

Gabriella életét is nagyon megnehezíti a felborult közlekedési rend (Fotó: Metropol)

„Az őszi szünet utáni első napon megint késtem”

A 17 éves Bella „rutinos” elkéső, nem volt ez másképp tegnap sem. - Ha nem indulok el otthonról 6:55-kor, akkor minden csatlakozást lekések. Most, hogy fel van túrva a fél város, az őszi szünet utáni első napon ismét elkéstem. A portás ilyenkor beírja egy füzetbe, hogy hány percet hiányoztam az óra elejéről. Amikor összejön egy tanóra, akkor az már bekerül a naplóba is, mint igazolatlan hiányzás. Szerencsére anyukám rugalmasan áll hozzá, mindig igazolja ezeket a késéseket. Minden héten van nulladik órám is, ilyenkor előfordul, hogy elalszom. Persze akkor is kések. Szerencsére jól tanulok, úgyhogy a tanárok is szemet hunynak fölötte. Ráadásul nem én vagyok az egyetlen, akink nem sikerül beérnie mindig az első csengetésre - magyarázta a diáklány.

Sokan szidják az új biciklisávokat is

Az új biciklisávok is sok gondot okoznak: rossz idő miatt jóval kevesebb a biciklis, viszont állandó dugókat okoznak a Nagykörúton. Tamás biciklivel és autóval is közlekedik Budapesten. - A biciklis és az autós forgalom keverése miatt bonyolultabb lett a közlekedés. Ha nem muszáj, inkább olyankor intézem a dolgaimat, amikor nincs csúcsforgalom - mondta a nagypapa.

Tamás biciklivel és autóval is közlekedik Budapesten. (Fotó: Metropol)

„Nem vesszük olyan szigorúan a késést”

A diákoknak a hivatalos rend szerint a BKK ügyfélszolgálatánál kért papírral kell igazolniuk a közlekedés miatti késésüket az iskolában. Vannak azonban olyan intézmények, amik eltekintenek ezalól. - A mi iskolánkba főként metróval és villamossal érkeznek a diákok, így tudjuk, hogyha sokan késnek az a közlekedés miatt van. Nem vesszük ezt olyan szigorúan, hiszen nem a tanulók hibája a késés. Azt sem várjuk el tőlük, hogy beszerezzék az igazolást, mert úgy még később érnének be az órára. A szülői igazolásokat pedig nem szeretnénk, ha ilyen dolgokra pazarolnák - mondta lapunknak az egyik budapesti általános iskola munkatársa.

„Mi lenne itt, ha nem lenne járvány?”

- A koronavírus miatt a mi cégünknél otthonról dolgozik a kollégák fele. Sok más cégnél is rengetegen távmunkáznak. És még így is óriási a dugó a városban. Mekkora káosz lenne, ha nem lenne járvány, és mindenki úton lenne? - kérdezi Péter, aki egy multinál irodista, és a dugók miatt inkább tömegközlekedéssel jár dolgozni, nem autóval - pedig fél, hogy a zsúfolt járatokon elkapja a fertőzést..

Szombaton leáll a hármas metró középső szakasza

A mostani dugó még semmi ahhoz képest, ami a jövő héten jön: az egész belváros megtelik metrópótló buszokkal, mert szombattól leáll a hármas metró középső szakasza. A metró csak Újpest-Központ és a Lehel tér között, illetve a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest között jár majd, a Lehel tér és a Nagyvárad tér között pótlóbuszok közlekednek majd.





Ezeket olvastad már?
A dollárbaloldal kulcsemberei ott állnak Magyar Péter mögött

A dollárbaloldal kulcsemberei ott állnak Magyar Péter mögött

Brutális karambollal indult a reggel: megállították a forgalmat

Brutális karambollal indult a reggel: megállították a forgalmat

Ebben nem lesz köszönet: brutális idő tör ránk

Ebben nem lesz köszönet: brutális idő tör ránk

Sokkoló: 2 éves gyermek gázolta el terhes édesanyját

Sokkoló: 2 éves gyermek gázolta el terhes édesanyját

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás