Az OMSZ jelentése szerint Baranya és Bács-Kiskun megyékben vasárnap havazás várható. Akár 12 óra alatt 5 cm-t meghaladó friss hó hullhat. Még Baranya megyében ehhez viharos széllökések is társulnak majd, akár a 70 km/h-t is meghaladhatják.

Időjárás térkép / OMSZ

A hét utolsó napján reggel és délelőtt rövidebb napos időszakokra még számítani lehet. Napközben csak kevés helyen lehet kisebb eső, zápor. A fordulat délután várható, amikor is egy csapadékzóna éri el az ország déli, délnyugati részét, amely északkelet felé halad. Az esti óráktól az esőt egyre nagyobb területen váltja fel havazás: elsősorban a Dunántúl déli részén, valamint a Duna-Tisza-köze déli vidékein 2-7 cm tapadó hó hullhat vasárnap éjfélig.

Késő délutántól a Dél-Dunántúlon előfordulhatnak viharos (~ 60-75 km/h) lökések északi irányból. (A viharos szél ellenére, a hó tapadó jellege miatt azonban hófúvásra nem kell számítani.) A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között valószínű. Késő estére 0 és +6 fok közé csökken a hőmérséklet. Hajnalban -5 és +3 fok között alakul a hőmérséklet, az Alpokalján lesz a hidegebb.