El akarta hagyni a férjét, ezért kellett meghalnia a 32 éves Elizabeth Sullivannek – derítette ki az amerikai rendőrség. Az asszony 2014 októberében tűnt el, de a holttestét csak két évvel később találták meg a tengerben, miután férje így próbált megszabadulni az addig a fagyasztóban rejtegetett testtől – írja a Daily Star.

 

(Fotó: Pixabay)

Elizabeth és az amerikai haditengerészetnél szolgáló Matthew Sullivan 2010-ben házasodtak össze, két gyerekük született, ám mikor a férfi áthelyezése miatt 2012-ben San Diegóba költöztek, a kapcsolatuk romlani kezdett. Két évvel később pedig már a válás gondolata is felmerült, ekkoriban már külön szobában aludtak, és Elizabeth állítólag más férfiakkal kezdett ismerkedni, többször is kimaradt egy-egy éjszakára. Férje egyre agresszívabbá vált, előfordult, hogy megütötte a nőt.

Elizabeth eltűnését 2014 októberében jelentették a rendőrségnek az ismerősei – Matthew ekkor azzal védekezett, hogy azért nem szólt a hatóságoknak, mert a feleségével abban maradtak, tartanak egy kis szünetet, hogy átgondolhassák, mit kezdjenek a házasságukkal. A rendőrség megkezdte a nő keresését, hamarosan Matthew is egyre többször szólalt fel a sajtóban, Elizabethet keresve, de két éven át nem találtak semmilyen nyomott. Ekkor egy női holttest bukkant fel a tengerben, és a vizsgálatok bizonyították, hogy az áldozat Elizabeth volt.

Az erősen bomlásnak indult test több csonttörésről és halálos késszúrásokról árulkodott. Mikor a rendőrség a férj otthonához hajtott, Matthew-t dobozok közt találták: a férfi új barátnőjével és a gyerekekkel épp az ország másik felébe akart költözni. A rendőrök azonban a házkutatás során a parkettába száradt vérnyomokat találtak Elizabeth szobájában, a gyilkos fegyverre a padláson bukkantak rá, és a fagyasztó átvizsgálása során megállapították, hogy a férj két éven át ott rejtegette a holttestet.

Matthew-t 2018-ban tartóztatták le, azóta több bírósági tárgyalást is tartottak, de ítélet még nem született az ügyében.