Egy csodálatos család életét törte ketté egy arctalan gyilkos vasárnap este, a budapesti XVI. kerület egyik csendes, jól szituált negyedében. Nagy Sándor ugyanis éppen az erkélyén tekintgetett kifelé, amikor meglátott egy gyanús alakot, amint a parkoló kocsik között szaglászik.

Kint dohányzott az erkélyen, amikor meglátta azt a terepszínű dzsekis férfit, aki nagyon gyanúsan viselkedett – mesélte a Borsnak könnyes szemmel a férfi megtört felesége, Renáta.

A mi kocsink is ott szokott parkolni, és a férjem mindig is ilyen volt: becsületes, segítőkész, így aztán lement, hogy kövesse az alakot – mondta a szomorú asszony.

Egy idő után, amikor Sándor nem tért vissza a lakásba, Renáta rosszat sejtve férje után ment, akkor a férfi már véres ruhában tántorgott felé, a felesége előtt esett össze. A fantom, akit követett, ugyanis az utcasarkot elhagyva szíven szúrta a férfit.

A sarok után szúrta meg, a férjem még saját lábán elindult visszafelé, és akkor esett össze, amikor már szemben voltam vele. Láttam, ahogy összecsuklik – idézte fel a borzalmas perceket elhaló hangon az asszony. A mentők nemsokára kiérkeztek, és bevitték a kórházba a férjét, azonban Sándor az életmentő harc ellenére a kórházban életét vesztette, míg támadója elmenekült. A zsaruk másnap valóságos hajtóvadászatot indítottak a gyilkosa ellen, több rendőr háztömbtől háztömbig vizsgálta át a környéket. A család elmondta: egy kamerafelvételen látszik a gyilkos, a felvételt Sándor iskolás lánya is látta.

Látszik, ahogy sétál a gyilkos, édesapám pedig megy utána. Nem futottak, hanem iramosan sétáltak – mondta Amina a Borsnak. A család elmondta, hogy a férfi terepszínű dzsekit, sötét nadrágot viselt, 165–170 centi magas volt, de az arcát sajnos nem látták, azt ugyanis maszk és mélyen a szemébe húzott sapka fedte. A környéken mindenki szerette és tisztelte a kőművesként dolgozó becsületes és végtelenül tisztességes Sándort, a kétgyerekes családapa mindenkivel barátságos és segítőkész volt.

Mindig segített, nem tudott volna elmenni egy autótolvaj mellett – fogalmazott Renáta, aki elárulta, két éve költöztek a környékre két lányukkal.

Nagyon szerettük a környéket, és eddig semmi bajunk nem volt vele, soha egy rossz, hangos szót nem hallottunk még a háztömbben sem – mondta könnyes szemmel az összetört feleség, aki hozzátette: remélik, mihamarabb elfogják a gyilkost.

Rajtunk már nem segít, de remélem, amilyen hamar csak lehet, elkapják azt az embert.