RETRO RÁDIÓ

Ez lesz ma! Mutatjuk a nap legfontosabb történéseit





A Metropol összeszedte, melyek a nap legfontosabb történései, milyen időjárás várható, és mire figyeljenek oda az emberek a következő napokban.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.08.26.
augusztus 26

Elmű-végelszámolás: a héten még be lehet jelenteni az óraállást!

Az áramszolgáltató azt kéri ügyfeleitől, hogy augusztus 1. és augusztus 28. között jelentsék be mérőállásukat. Ennek oka, hogy az Elmű-Émász lakossági ügyfeleit szeptember 1-jétől az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. veszi át. A szolgáltatóváltás miatt az Elmű-Émász ügyfelei részére 2021. augusztus 31. zárási dátummal végszámlát készít.

Mit tegyen, hogy a tényleges mérőállás alapján kiállított végszámlát kapjon?

Augusztus 16–28. között telefonon, az újonnan létrehozott „Szolgáltatóváltás” menüpontban diktálhatja mérőállását, augusztus 16–27. között az online ügyfélszolgálaton rögzítheti a „Mérőállás bejelentése” menüpontban az „Ár / Áfaváltozás miatti mérőállás bejelentés” négyzetet kipipálva. Ez a mérőállás lesz az augusztus 31-i záró, valamint az MVM Nextnél a szeptember 1-jei nyitó mérőállás.

Esős napok jönnek

Kora őszhöz hasonlító idő lesz egész héten, beleértve az utolsó „vakációs” hétvégét is. Hajnalban akár 6-7 fokra is lehűlhet a levegő, napközben mától vasárnapig bármikor eshet, felhős és napos időszakok váltják egymást, és 25 fok fölé nem nagyon megy a hőmérséklet… Kellemes, enyhe idő, mondanánk, ha már a vénasszonyok nyara lenne, de sajnos ez az utolsó nyári hét, amikor még rengetegen nyaralnának, strandolnának – arra viszont alig-alig jó ez az idő…

Megérkezik az igazi ősz esővel – Fotó: Csóka Ferenc

Nagy por lesz a Keleti aluljárójában

A Keleti pályaudvar aluljárószintjén nagy porral járó munkavégzés zajlik várhatóan szeptember elejéig, közölte a MÁV. Az utascentrum építéséhez kapcsolódóan a kiépítendő lift és a mozgólépcső aknáinak lőttbetonozása zajlik. A vasúttársaság javasolja, hogy az utasok a Thököly út, illetve a Kerepesi út felőli oldalcsarnokok felől közelítsék meg a vágányokat, vonatokat. A jegyek és bérletek megvásárlására a MÁV applikáció, a megújult Elvira felülete, a kormányablak előtti és a Kerepesi úti csarnokban lévő jegykiadó-automaták, valamint a 6. vágány melletti nemzetközi és belföldi pénztár ajánlott.

Tüsszögésre felkészülni, porallergiásoknak nem ajánlott a környéken tartózkodni – Fotó: Metropol

NAV: este változik az online számlázási rendszer

Ma az esti órákban új fejlesztéseket vezet be és karbantartási munkálatokat végez az Online Számla rendszerben az adóhivatal (NAV). Az új fejlesztéseknek köszönhetően az elsődleges felhasználók még egyszerűbben érik el az Online Számla rendszert, és így könnyebb az adatszolgáltatások teljesítése is.





Ezeket olvastad már?
Orbán Viktor a CPAC Hungary-n: Magyarországnak ma híre van a nemzetközi politikában

Orbán Viktor a CPAC Hungary-n: Magyarországnak ma híre van a nemzetközi politikában

A tudósok is megdöbbentek: minden eddiginél rejtélyesebb helyet fedeztek fel

A tudósok is megdöbbentek: minden eddiginél rejtélyesebb helyet fedeztek fel

Ha jó időt szeretnél, figyeld a madarakat, mi megmondjuk azt is, hogy melyiket!

Ha jó időt szeretnél, figyeld a madarakat, mi megmondjuk azt is, hogy melyiket!

Földönkívüli lávatavat fedezett fel a NASA - Videó

Földönkívüli lávatavat fedezett fel a NASA - Videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás