Egyedül ünnepelsz? Ezekkel a programokkal nem lesz unalmas a karácsony!





Sokakkal előfordul, hogy az ünnepeket egyedül kell tölteniük különböző okokból. De ez nem jelenti azt, hogy ilyenkor be kell gubóznunk és el kell felejtenünk az ünneplést. Sőt különleges programokkal még fel is dobhatjuk azt.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.12.26.
Program

Az életünk nem mindig alakul úgy, hogy az ember szerettei vagy barátai körében tudja tölteni a karácsonyt. Nagyon sokan ilyenkor kénytelenek egyedül ünnepelni. A Metropol most összeszedte, hogy az egyedül ünneplők mivel foglalhatják le magukat karácsonykor.

Díszítsd fel a lakásodat!

Bár elsőre furcsának hangzik, hogy ha egyedül vagyok, akkor minek díszítsem fel a lakásomat, pedig érdemes. No persze nem kell egy nagy karácsonyfát venned, hanem elég csak egy fenyőágat kitenni az ablakba, pár díszt felrakni rá, vagy ha van adventi koszorúnk, akkor azon a gyertyákat is meggyújthatjuk. Így sokkal meghittebb lesz a karácsony még egyedül is.

Legyen tiszta a lakásod még az ünnep előtt!

A díszek önmagában semmit sem érnek, ha a lakásunk nincs kitakarítva. Az ünnepi hangulat elengedhetetlen része a rend és a tisztaság. Így még mindig nem késő felmosófát, seprűt és porszívót ragadni vagy esetleg az ablakot letakarítani. Érdemes az asztalunkon is rendet rakni, hogy egy kis sütemény is elférjen rajta.

Számos elfoglaltság közül választhatunk, ha egyedül ünneplünk (Fotó: Shutterstock)

Olvasd el azt a könyvet, amire eddig nem jutott időd!

A hétköznapi rohanásban gyakran semmire sem jut időnk, azonban a karácsony kiváló alkalom arra, hogy mindezt bepótold, pláne, hogy ha egyedül ünnepelsz. A karácsony jó időszak arra, hogy a könyvespolcon sorakozó könyvek közül egyet levegyél és elolvasd. És mivel egyedül vagy otthon, ezért akár azt is megteheted, hogy egész nap csak olvasol, de ez a te döntésed.

Karácsonyi film- és zenemaraton

Ha az olvasás nem jött be, még akkor is maradt választási lehetőséged arra, hogy egyedül is kikapcsolódj karácsonykor. Érdemes betáraznod karácsonyi filmekkel, nem muszáj, annak a Reszkessetek, betörőknek lennie, lehet az egy másik kedvenc filmed is. A zenéről sem szabad megfeledkezni, a YouTube-on rengeteg karaoke felvételt lehet megtalálni, amivel akár hajnalig is bulizhatsz ezen az ünnepen.

Egyszerűen csak mozdulj ki

Nem muszáj a négy fal között gubbasztanod, ha szép az idő, esetleg esik a hó, akkor menj ki és nézd meg, ahogy beteríti a tájat vagy sétálj el egy közeli parkba. Esetleg bemehetsz a belvárosba is, ahol megcsodálhatod a szépen kivilágított utcákat, tereket és épületeket.





Ezeket olvastad már?
Lassan révbe ér a kaposvári család

Lassan révbe ér a kaposvári család

38 éve történt az atomkatasztrófa: a radioaktív felhő Magyarországot is elárasztotta

38 éve történt az atomkatasztrófa: a radioaktív felhő Magyarországot is elárasztotta

Tömegeknek nem jött álom a szemére: narancsszínű objektumok bukkantak fel az éjjeli égen

Tömegeknek nem jött álom a szemére: narancsszínű objektumok bukkantak fel az éjjeli égen

Városháza: romos az épület, sehol a zöld park, Karácsony Gergely a saját portáján sem tudott rendet tenni 5 év alatt

Városháza: romos az épület, sehol a zöld park, Karácsony Gergely a saját portáján sem tudott rendet tenni 5 év alatt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás