RETRO RÁDIÓ

Társasjátékok, amikkel garantáltan jól fogtok szórakozni





A pihenés alatt tartalmas beszélgetések mellett egy kis játékkal is elüthetjük az időt. Ezek a társasjátékok a logikára, ügyességre, figyelemre, illetve a hosszú távú stratégiára épülnek.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.12.27.
újra együtt a család

The Mind - Érezz rá!

A The Mind arról szól, hogy meg kell érezned, hogy milyen szám van a másik játékos kezében. A játékban 1-től 100-ig szerepelnek számok egy kártyapakliban, ezeknek egy részét szét kell osztani a játékosok között. A játékosok csak a saját számaikat látják, és ez alapján kell lerakniuk az összes lapot egymás utáni sorrendben - de közösen, egy egészen új síkon egymásra hangolódva.

80 nap alatt a Föld körül

A 80 nap alatt a Föld körül című filmet és könyvet nagyon sokan ismerjük, azonban az egyik vagy másik a játékkészítőket is megihlette és egy társasjátékot készítettek belőle. A játék során egyenesen Verne Gyula történetébe csöppensz. 1872. október 2-án Phileas Fogg inasával, Passepartout-val útnak indul, hogy mindössze 80 nap alatt megkerülje a Földet. Úgy döntesz, hogy versenybe szállsz, és te leszel az, aki elsőként ér majd vissza Londonba. Az utadat azonban egy nem várt esemény is megnehezíti, kirabolták az Angol Királyi Bankot, amivel téged gyanúsítanak. Mielőtt tehát befutnál a célba, tisztáznod kell a nevedet, és nem maradhat 10 fontnál kevesebb a zsebedben. A játékban mindent neked kell fizetned, ha elfogyna a fontod, akkor néhány mező visszalépésével juthatsz újra pénzhez.

Ilyenkor a család minden tagja megtalálja a számára megfelelő szórakozást (Fotó: Shutterstock)

Kacsintós játék

A szilveszterre is tartogatunk egy igazán jó játékot. Az egyik ilyen a kacsintós játék. A nyomozón kívül mindenki beül egy körbe, ő pedig odakint várakozik. Kiválasztunk egy személyt a körből, aki a gyilkos szerepét játssza, majd a nyomozót behívjuk, és beállítjuk a kör közepére. Amikor készen áll, a gyilkos rákacsint a körben ülő játékosokra. Aki észreveszi, hogy rákacsintottak, egy vérfagyasztó sikolyt hallat, és meghal. A nyomozónak három próbálkozási lehetősége van, hogy kitalálja, ki a gyilkos.

Székfoglaló játék

A lehető legegyszerűbb játék, nem kell hozzá más, csak eggyel kevesebb szék, mint ahány játékos van és egy rövid zenerészlet, illetve a szobában körbe-körbe járó játékosok. Minden széket a szoba közepére vagy egy sarokba kell elrendezni úgy, hogy ülése a fal felé irányuljon. Amikor a zene leáll, mindenki igyekszik leülni egy üres székre. (Egy székre csak egy személy ülhet) Az a személy, aki nem talál magának széket, „kiesik„. Ezután kiveszünk egy széket, és a játék addig folytatódik, amíg csak egy személy marad játékban, az lesz a győztes. (A legjobb, ha a zenét megállító személy nem látja a játékosokat, így a részrehajlás nem merül majd fel.)





Ezeket olvastad már?
Gulyás Gergely fontos bejelentéseket tett a Kormányinfón

Gulyás Gergely fontos bejelentéseket tett a Kormányinfón

„Kijött belőle a reggeli és a szteroid is” – Aggasztó hírt közölt az SMA-s Tomika anyukája

„Kijött belőle a reggeli és a szteroid is” – Aggasztó hírt közölt az SMA-s Tomika anyukája

Most érkezett: gázolt a metró a Blahán: mentők vitték el az áldozatot – Fotók

Most érkezett: gázolt a metró a Blahán: mentők vitték el az áldozatot – Fotók

Orbán Viktor a CPAC Hungary-n: Magyarországnak ma híre van a nemzetközi politikában

Orbán Viktor a CPAC Hungary-n: Magyarországnak ma híre van a nemzetközi politikában

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás