A Magyar Országos Horgász Szövetség kezdeményezésére a kormány újra áttekintette az éjszakai horgászat engedélyezésével kapcsoltan a többnapos horgásztúrákat érintő helyfoglalásos lehetőség biztosítása tárgyában felmerült lehetőségeket, döntési szituációkat.

Horgász a Balatonnál, a balatonmáriafürdői kikötő mólójánál (Fotó: MTI/Varga György)

Tekintettel a kedvezően alakuló járványügyi adatokra, az átoltottság dinamikus növekményére, valamint a horgászok szabadidősporttal, rekreációval kapcsolatos jogos igényeire is az a döntés született, hogy a süllő és a balin fogási tilalmi idejének lejártát – mint jeles horgásznaptári határnapot – követően, 2021. május 1-től újra lehetségessé válik a több mint 700 000 regisztrált horgász számára az éjszakai horgászat.

A változást érintő részleteket a hatályos jogszabályok alapján – a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldását érintő újabb döntések mellett – a Mohosz OHSZK az április 30-ig megjelenő újabb veszélyhelyzeti tájékoztatójában közzéteszi, és azt a közösségi csatornáin keresztül haladéktalanul el is juttatja a horgászokhoz.

A Mohosz ezúton is megköszöni a kormány támogatását és egyben kéri a magyar horgászokat, hogy a továbbiakban is felelősen, szabálykövetően éljenek a régi-új horgászati lehetőséggel!