RETRO RÁDIÓ

Hátborzongató, gyermekeket is veszélybe sodortak a János kórháznál történt lövöldözésben





Egy vaddisznócsaládot lőttek le szerdán a járókelők szeme láttára a János kórháznál, az önkormányzatot nem értesítették erről előzetesen.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.06.02.
II. kerület XIV. kerület újabb információk

Ahogy a Metropol többször is beszámolt róla, szerda reggel több kocát, és fiatal malacot is lelőttek a János kórháznál a 61-es és az 56-os villamos megállójánál. A villamoson utazók és járókelők a saját szemükkel látták a vérben tocsogó lelőtt malacokat. Egy kisfiú sokkot is kapott a látványtól.

Nem csak kocavaddisznók, fiatal malacok is voltak az áldozatok között –Olvasói fotó

Egyelőre nem tudni, hogy ki adott engedélyt a kilövésre, és ki rendelte meg az akciót, az ügyben a rendőrséggel, a XII. kerületi önkormányzattal, és a Pilisi Parkerdővel is felvettük a kapcsolatot. Nyomozás folyik az ügyben: „Az elrendelt nyomozás keretén belül minden részletre kiterjedően kivizsgáljuk a vadelejtés jog- és szakszerűségét, így az engedélyeztetés folyamatát is” – tájékoztatott minket a BRFK.

A Hegyvidéki Önkormányzat feljelentést tett

A Hegyvidéki Önkormányzat nem tudott az esetről, és a legfrissebb levelükben arról számoltak be a Metropolnak, hogy feljelentést is tesznek az üggyel kapcsolatban a rendőrségen. Levelük tartalmát változtatás nélkül közöljük.

Ismeretlen személyek 2022. június 1-jén, szerdán a reggeli órákban a Budapest XII. kerület, Szilágyi Erzsébet fasor és a Szent János Kórház közötti erdős területen, belterületen több lövést leadva az ott tartózkodó vaddisznót és malacait kilőtték. Az állatok kilövéséről a Hegyvidéki Önkormányzatot előzetesen nem értesítették.

A reggeli órákra, a munkanapra, illetve tanítási napra tekintettel a környéken sok járókelő, tömegközlekedéssel, járművel utazó személy, több gyermek tartózkodott, a lövéseket az ő közvetlen közelükben adták le.

Az önkormányzat szerint a fegyverhasználat veszélyeztette a környéken tartózkodó, illetve közlekedő személyek, közöttük gyermekek életét és testi épségét, valamint a vagyonbiztonságot is.

Mindezekre tekintettel a Hegyvidéki Önkormányzat ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a tegnap belterületen leadott lövések ügyében” – írta a Hegyvidéki Önkormányzat.

Egy anyakoca meg tud ölni akár egy embert is

- Ennek az esetnek nincsen köze a vadászathoz, legfeljebb annyi, hogy vadászfegyverrel ejtették el a vadat – mondta a Meropolnak Csejtei Tamás, a Fishing & Hunting Channel vadászati igazgatója. - Lakott területen vadászat nincs, csak „hatósági intézkedés” lehetséges. A vadász csak a vadászterületen, meghatározott módon és időszakban lőhet vadat. Csejtei szerint az vitán felül áll, hogy a János kórházban vaddisznónak keresnivalója nincsen.

- Ilyenkor, ha már bent van a városban a vad, akkor úgy szokták megoldani, hogy ne legyen hangos és veszélyes - magyarázta az igazgató. -Rendszerint íjas vadászokkal kötnek szerződést, akik éjszaka, a lakosságot nem zavarva, halk vadászfegyverrel gyérítik az állományt. A vaddisznókat ilyen esetekben élvefogó csapdákkal befogni szinte lehetetlen. Ráadásul egy sarokba szorított állat, főleg ha az egy malacait féltő anyakoca, akár meg is tud ölni egy embert – mondta a szakember.





Ezeket olvastad már?
Újabb benzinárstop jöhet? A kormány vizsgálja a benzinárat

Újabb benzinárstop jöhet? A kormány vizsgálja a benzinárat

Krausz Ferenc Nobel-díjas tudósunk is kitöltötte a Zöld-párbeszéd kérdőívet

Krausz Ferenc Nobel-díjas tudósunk is kitöltötte a Zöld-párbeszéd kérdőívet

Magyarországra érkezik a latin filmsztár, nem akárhol látható

Magyarországra érkezik a latin filmsztár, nem akárhol látható

Elege lehetett a kutyakakiból egy újbudai lakónak, sajátos módszert vethetett be a négylábúak ellen

Elege lehetett a kutyakakiból egy újbudai lakónak, sajátos módszert vethetett be a négylábúak ellen

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás