Itt az ítélet! Ennyit kapott M. Richárd





A Fővárosi Törvényszék pénteken a Dózsa György úti baleset ügyében meghozta döntését, az ítélet jogerős.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.07.02.
XIII. kerület végrehajtás

A Dózsa György úti baleset kapcsán, jogerősen három és fél évre enyhítették M. Richárd büntetését.

A Fővárosi Törvényszék közleményében azt írta, hogy 2017 májusban M. Richárd a megengedett 50 kilométer/órát jelentősen meghaladó sebességgel közlekedett a XIII. kerületi Dózsa György út belső sávjában a Kassák Lajos utcai kereszteződés felé, hogy ott elsőbbségi helyzetben egyenesen haladjon tovább a Hősök tere irányába.

A kereszteződésnél a Vágány utca felől érkező harmadrendű vádlott a forgalomirányító lámpa zöld jelzését követően a Dózsa György útról a kanyar szabályos ívét levágva kívánt bekanyarodni balra, a Kassák Lajos utcába. A harmadrendű vádlott a kanyarodás megkezdése előtt nem észlelte az M. Richárd által vezetett jármű közeledését, folytatta a kanyarodást, így az elsőrendű vádlott gépjárművével - fékezése ellenére - nekiütközött a balra kanyarodó személygépkocsinak.

Az ütközés miatt mindkét jármű felborult, és a járdára sodródott, a trolibuszmegállóban három gyalogost el is ütöttek

A harmadrendű vádlott által vezetett jármű két utasa életét vesztette, és az autót vezető férfi is életveszélyesen megsérült. M. Richárd és az elgázolt gyalogosok könnyebben sérültek.

A bíróság ezzel az üggyel együtt tárgyalta M. Richárdnak egy másik, garázdaság és testi sértés miatt indított büntetőügyét is. A vád szerint a férfi 2015. júniusában a Károly körúton közlekedett gépkocsijával - az ügyben korábban jogerősen elítélt másodrendű vádlott társaságában -, amikor megelőzött és majdnem elsodort egy kerékpárost. A sértett, hogy jelezze a veszélyt, rácsapott a kocsi oldalára. Kár nem keletkezett a személygépkocsiban, de mind az elsőrendű vádlott, mind pedig utasa észlelték az ütést. Az elsőrendű vádlott megállt az autójával, hogy számonkérje a biciklist, akit a másodrendű vádlottal közösen bántalmazott.

Elítélték M. Richárdot / Fotó: Ripost

A Pesti Központi kerületi Bíróság (PKKB) 2020. szeptember 30-án M. Richárdot 4 év fogházbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte, és végleges hatállyal eltiltotta a közúti járművezetéstől, a vele szemben közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vád alól pedig felmentette. A harmadrendű vádlottat, a Dózsa György úti balesetnél szabálytalanul kanyarodó autó sofőrjét, a bíróság 1 év 10 hónap, 3 év próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre és 1 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte. Az ítélettel szemben a vádlottak és védőik, illetve az ügyészség az elsőrendű vádlott vonatkozásában fellebbezést jelentett be.

A másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék pénteken kihirdetett ítéletében megállapította, hogy az elsőfokú bíróság által lefolytatott bizonyítási eljárás teljeskörű és szakmailag helytálló volt.

Az elsőfokú ítélet óta több mint kilenc hónap telt el úgy, hogy ebből M. Richárd több mint öt hónapja letartóztatásban van, így - nagyobb nyomatékkal - az időmúlásra és a vádlottak megbánó magatartására tekintettel a bíróság lehetőséget látott az első fokon kiszabott büntetések enyhítésére.





Ezeket olvastad már?
Teherbe ejtett egy 14 éves lányt, kőkemény ítélettel sújtotta a bíró

Teherbe ejtett egy 14 éves lányt, kőkemény ítélettel sújtotta a bíró

Fia gördeszkájával verte agyon a feleségét, amíg a rendőrök az ajtóban álltak

Fia gördeszkájával verte agyon a feleségét, amíg a rendőrök az ajtóban álltak

Egy év után nézte vissza Petra az egyik videóját – rémisztő, mit fedezett fel: „Beleborzongtam, amikor megláttam”

Egy év után nézte vissza Petra az egyik videóját – rémisztő, mit fedezett fel: „Beleborzongtam, amikor megláttam”

"Háború van. Háborús árakat látunk" - az üzemanyagkereskedőknek üzent Menczer Tamás

"Háború van. Háborús árakat látunk" - az üzemanyagkereskedőknek üzent Menczer Tamás

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás