Egy mindössze 18 éves lány Irina Yerpuleva bent ragadt moszkvai lakásában, amely január 29-én kigyulladt, miután elektromos rövidzárlat támadt az ingatlanban.

Az ajtón keresztül már nem volt lehetősége menekülni a fiatal hölgynek. Néhány pillanattal korábban még a lakótársa kirohant a lángokon keresztül a bejárati ajtón és a testének 34 százalékán égési sérüléseket szenvedett, Irina már nem kockáztatott. Egyetlen menekülési útvonal maradt csak a számára, a 27 méter magasan található ablaka.

Azonban szerencsére nem várt segítsége érkezett a fiatal egyetemistának. Két fiúbarátja, akik az alsó szomszédai voltak, félelmet nem ismerve kiálltak a saját ablakukba, hogy mindenféle kötél segítsége nélkül be tudják segíteni saját lakásukba a tinédzsert. A 8. és 9. emelet közötti menekülés sikeres volt, a lány karcolás nélkül megúszta a mentési folyamatot.

A lány így emlékezett vissza az esetre a Daily Mailnek:

„Miközben 27 méteres magasságban álltam, bármelyik mozdulat végzetes lehetett volna, de közben nem éreztem félelmet, a remegés és rettegés csak később tört csak rám” – kezdte beszámolóját a nő, akit két barátja a huszonéves Timur és Adel mentett meg.

„Timur mentette meg az életemet, ugyanis amikor kiálltam az ablakba, leblokkoltam, haboztam, ő pedig rám kiabált és ettől tértem magamhoz. Végig utasítgattak, mondták, hogy mit tegyek, majd megragadták a lábamat és berántottak az ablakukon keresztül” – árulta el a részleteket a fiatal tanuló. A tűzből való megmenekülés után most gyűjtést szerveznek plasztikai beavatkozásra a társuknak, aki égési sérüléseket szenvedett az ajtón való kirohanás során.

A DailyMail által megosztott videót itt tudjátok megtekinteni az esetről: