Introvertáltként úgy érezheted, hogy könnyebb mondani, mint megtenni az első lépéseket. Neked időre van szükséged ahhoz, hogy megnyílj. Ez egyáltalán nem rossz dolog, de bizonyos helyzetekben hátrányt jelenthet számodra, ezért érdemes lehet átfutni tanácsainkat.

Forrás: Pixabay

A pronoia segíthet. Míg egy paranoiás személy attól fél, hogy mindenki összeesküdött ellene, a pronoiásak éppen ellenkezőleg gondolkodnak. Úgy vélik, mindenki szebb és jobb életet akar nekik. Persze ezzel sem szabad túlzásba esni, de ha megváltoztatod a feltételezéseid, akkor nyitottabbá válsz és mások is könnyebben állnak hozzád pozitívan.

Részesítsd előnyben a cselekvést a tétlenséggel szemben! Tegyél így akkor is, ha nem látod előre egy-egy esemény kimenetelét. Miután megtetted az első lépést, már könnyebb lesz folytatni. Gondolj csak bele: ha már felvetted a tréningruhát, akkor logikus, hogy el is mész edzeni. A siker, győzelem érzésétől a tested egy adag tesztoszteronlöketet kap és segít abban, hogy úgy érezd: bármit elérhetsz.

Keress a hozzád hasonlókat! Az emberek ösztönösen kedvelik és bíznak azokban, akikkel nagy az egyetértés, míg egy nagyon különböző személyiségnek nehezebb hinni. Amikor beszélgetsz valakivel, emeld ki, hogy ha valamit te is pont úgy gondolsz, így könnyebben alakítasz ki rokonszenvet. Ha kikéred valaki véleményét, akkor is összpontosíts arra, hogy hasonlóságokat találj a saját és a másik személy elképzelése között.

Kapcsolatteremtéskor azt se felejtsd el, hogy a másik személy valószínűleg ugyanolyan ideges, mint te. Ennek felismerése máris fokozhatja az együttérzést. Ne önmagadra helyezd a hangsúlyt, koncentrálj a másikra és reagálj arra, amit mond. Ahhoz, hogy a megfelelő emberekkel találkozz és kommunikálj, ki kell lépned a komfortzónádból. Nem lesz könnyű feladat, de a próbálkozás kifizetődő lesz!