Elképesztő állapotok uralkodnak Indiában, ahol március vége óta erőteljesen növekedett a fertőzöttek és a halottak száma. Nemrég tucatnyi holttestet fedeztek fel, amint a Gangesz folyóján lebegtek – írja a Mirror.

Most pedig egy olyan videó került napvilágra, amelynek készítője azt állítja, hogy több mint 100 koronavírusban elhunyt ember testét mosta partra Bahir államban az Uttar Pradesh-i Yamuna folyó. A videót itt tekinthetitek meg.

Az indiai egészségügy összeomlott, már külföldi országok segítségére szorul (Fotó: MTI/AP/Altaf Qadri)

Az egyik helyi tisztviselő azt állítja, ezek az emberek nem idevalósiak voltak, ugyanis náluk nincsen hagyománya annak, hogy a folyóba helyezzék el a halott rokonokat, véleménye szerint inkább az ország más részeiről szállította ide a víz őket. Hozzátette, olyan családok rokonai lehetnek az áldozatok, akiknek nem volt pénzük temetés vagy hamvasztás költségeinek kifizetésére.

Úgy tűnik, hogy a szegények kénytelenek vízbe dobni a holttesteket a világjárvány közepette„ – mondta el a lapnak az egyik helyi lakos, aki három családtagját vesztette el a Covid-19 miatt.

India, koronavírus

Az egészségügyi dolgozók erejükön felül próbálnak küzdeni a vírusmutáns ellen (Fotó: shutterstock)

A koronavírusban elhunytak számának növekedésével a temetkezési vállalatoknak már nincs elegendő kapacitásuk arra, hogy minden megrendelést teljesítsenek.

Dr. Abhishek, Uttar Pradesh főorvosa elmondta: Komoly veszélyt jelentenek a lakosság számára a folyóba dobott holttestek.”

A város tisztviselői már 40 hullát halásztak ki a folyóból, és vizsgálatot indítottak, hogy beazonosíthassák az áldozatokat.

Annyi a halott az országban, hogy már nem tudják teljesíteni a temetkezési vállalatok a felkéréseket (Fotó: MTI/AP/Altaf Qadri)

India továbbra is a koronavírus-járvány által leginkább sújtott ország a világon az Egyesült Államok után, eddig 22,6 millió fertőzöttet regisztráltak. Az orvosi felszerelések hiányát jelenleg nemzetközi segélyszállítmányokkal próbálják enyhíteni.