A kis Eddie Coffey egy nappal azután halt meg, hogy megszületett a brit broxbourni Lister Kórházban. Az orvosok nem vették észre, hogy az édesanya, a 30 éves Hannah Coffey pulzusértékeit rögzítik, nem pedig az újszülöttét. A gondatlanság végzetesnek bizonyult – írja a Mirror.

Fotó: Shutterstock

Egy órával születése után később észlelték, hogy a kisbaba pulzusa sokkal alacsonyabb a normálisnál, azonban addigra már olyan súlyos állapotba került, hogy lélegeztetőgépre került, miközben gyógyszerekkel és infúziókkal is igyekeztek megmenteni az életét, ám a baba másnapra meghalt.

Az orvos szakértői vizsgálatok megállapították, hogy a csecsemő a szülés során került oxigénhiányos állapotba, amit nem kezeltek időben, és ez az életébe került.

„Ha csak néhány órával a születése után kell elbúcsúzunk gyönyörű kisfiunktól, olyan űr marad szívünkben, amit már semmi nem tölthet be életünk során. Egy pillanatig sem képzeltem, hogy megtörténhet, hogy egy egészséges magzattal érkezem meg a kórházba, és nélküle kell hazamennem” – mondta Hannah, a megrendült édesanya.