Példaértékű felhívással állt elő az angliai Tesco, ugyanis a szupermarket-óriás felszólította azokat a vásárlóit, akik a héten alkoholt vennének náluk, hogy ne tegyék. Bármilyen hihetetlen, emögött egy őszinte segítségnyújtási szándék áll.

Angliában a héten újra kinyithattak a kocsmák, bárok és pubok, ami nagyon nagy lépés az újranyitás felé, hiszen december óta zárva tartottak a vendéglátó helyek. Az üzletlánc felkérte minden brit vásárlóját, hogy ne náluk vásároljanak alkoholt a héten, így támogatva az újra kinyitó helyi vállalkozásokat.

Korábban a Metropol is beszámolt róla, a britek már nagyon várták ezt a pillanatot, amit tökéletesen mutat az is, hogy rengetegen már 2 héttel ezelőtt a parkokban fesztiválhangulatban iszogattak.

Szerintünk minden apróság segíthet a jelenlegi helyzetben.

„A puboknak az idei év elég nehéz volt. Szóval bármennyire jók az ajánlataink, ezen a héten inkább támogasd a helyi pubodat (addig, ameddig te is teljesen biztonságban érzed magad). Mert most éppen, #mindenkevéssegít„ – írták ki Twitterre, de a cég azért felhívja a figyelmet arra, hogy ezek a szabályok nem érvényesek Skóciában és Walesben, illetve, hogy az alkohol fogyasztás felső határa 18 év.