RETRO RÁDIÓ

Itt a lehetőség, most te is könnyen segíthetsz a bajba jutott gyerekeken





A Fiatal Családok Klubja (FICSAK) idén az online térben rendezi meg a hagyománnyá vált Családszervezetek Adventi Vásárát és Gyűjtését.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2020.11.18.
FICSAK segítség karácsony Király Nóra Jótékonysági gyűjtés

A FICSAK már ötödik éve segít az ünnepek közeledtével a beteg és bajba jutott gyermekeken. Minden évben több szervezettel karöltve rendezik meg a Családszervezetek Adventi Vásárát és Gyűjtését. A befolyt összegből pedig évről-évre hasznos és életmentő segítséget nyújtanak egy olyan szervezetnek, akiknek munkája rendkívül fontos a kisgyermekek életében. Idén a vírus miatt a gyűjtés és vásár az online térben valósul meg.

- Sajnos most fizikai mivoltából nem tudjuk ezt a vásárt megszervezni, de nem szerettük volna, hogy a járvány miatt elmaradjon a jótékonysági akciónk ezért idén mindezt átültettük az online térbe, és egy adománygyűjtést szervezünk - kezdte a Metropolnak a FICSAK alapítója, Király Nóra, aki hozzátette: pár ezer forint hozzájárulás is hatalmas segítség lehet. Az adományokat az adjukossze.hu weboldalon keresztül lehet elküldeni.

„Édesanyám előttem a példa”

Király Nóra egyik szívügye a Jótékonysági Vásár és Gyűjtés.

- Az egész édesanyámtól indult, ő előttem a példa. Tagja volt egy jótékonysági női szervezetnek, ahol minden évben tartottak egy hasonló jótékonysági adventi vásárt. Az egész gyermekkoromat úgy éltem, hogy anyukám tavasztól egészen adventig készült. Gyümölcs befőtteket és lekvárokat főzött, hímzett, koszorúkat gyártott az eseményre. Gyakorlatilag az egész éve ezzel telt. Ebben nőttem fel, hiszen én is segítettem neki készülődni és mentem vele árusítani is. Emlékszem az arcára, mennyire boldog volt, mikor megtudta mennyit sikerült összegyűjteni egy nemes célért. Ezt szerettem volna tovább vinni, így mikor a FICSAK-ot megalapítottuk, elsők között szerveztük meg mi is a vásárt, ami a klub legnagyobb eseménye lett - mesélte az alapító, aki minden családot arra bíztat: ebben a nehéz időszakban is próbáljanak pozitívak maradni.

- Nézzük és keressük meg mindennek a jó oldalát. Többet tudunk most együtt lenni a családunkkal, gyermekeinkkel. Karácsonykor sem lesz az a nagy rohanás, vásárlás és stresszes készülődés. Most jobban átgondoljuk mire is van valóban szükségünk, hiszen kisebb körben, meghittebben ünnepelünk, így kevesebb rajtunk is az ünnepek előtti teher - tette hozzá.

Király Nóra minden családot arra biztat: ebben a nehéz időszakban is próbáljanak pozitívak maradni. (Fotó: Metropol/Nagy Zoltán)

Idén életmentő hordágyra gyűjtenek

Az idei gyűjtéssel az 1999-ben megalakult Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítványt támogatják, akik gyermekrohamkocsik és gyermekmentőorvosi kocsi elindításával segítik az Országos Mentőszolgálat munkáját. A FICSAK pedig egy fontos eszköz, az M1 Stryker hordágy megvásárlásában szeretne segíteni az új mentőkocsiban, ami 2,5 millió forintba kerül.

Dr. Goschler Ádám, a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat orvos igazgatója bemutatta, hogy milyen hordágyra gyűjtenek idén (Fotó: Metropol)

Herczeg Anita saját készítésű koszorúit ajánlja fel

A köztársasági elnök felesége a gyűjtés fő védnöke, aki évek óta támogatja a kezdeményezést. A korábbi években csodás adventi koszorúkat lehetett vele készíteni a helyszínen. Herczeg Anita idén is aktív résztvevője a gyűjtésnek. Saját készítésű koszorúit ajánlja fel, amikre online lehet majd licitálni.

A Ringató élő koncertjével is kiegészül majd a gyűjtés, amin támogató jegyek vásárlásával lehet részt venni. Ennek időpontja december 5, fél 11.

Nekik segített már a FICSAK Jótékonysági adománygyűjtése

  • 2016: Az Őrzök Alapítványnak szerveztek gyűjtést, akik a befolyt összegből egy családi apartmant újjítottak fel, annak érdekében, hogy a szülők a kezelések alatt is beteg gyermekük közelében tartózkodhassanak.
  • 2017: A Melletted a helyem Alapítvány támogatásával öt kórházba kerülhetett olyan eszköz, amivel a pici babák anyatejes táplálását tudják támogatni, növelve a koraszülöttek túlélési esélyeit.
  • 2018: A Jelnyelvi Játszótér program egyéves fenntartási költségét tudták fedezni az adományokból, ezzel is segítve a hallássérült gyermekek kommunikációját.
  • 2019: A Gyermekszív Központnak tavaly 5 millió forint gyűlt össze, melyből két speciális nyitott inkubátort és egy konvex vizsgálófejet vásároltak. Az eszközök a kritikus állapotú újszülöttek ellátáshoz szükségesek.
  •  





    Ezeket olvastad már?
    A dollárbaloldal kulcsemberei ott állnak Magyar Péter mögött

    A dollárbaloldal kulcsemberei ott állnak Magyar Péter mögött

    Brutális karambollal indult a reggel: megállították a forgalmat

    Brutális karambollal indult a reggel: megállították a forgalmat

    Ebben nem lesz köszönet: brutális idő tör ránk

    Ebben nem lesz köszönet: brutális idő tör ránk

    Sokkoló: 2 éves gyermek gázolta el terhes édesanyját

    Sokkoló: 2 éves gyermek gázolta el terhes édesanyját

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás