Pár nappal ezelőtt még mínusz 12 fok alá is lezuhant a hőmérő higanyszála, most azonban komoly felmelegedést jósol az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szerdán a derült, kevésbé felhős részeken is megnövekszik a felhőzet. Szórványos jelleggel – főleg az ország északi felében – várható kisebb eső, zápor. A délnyugati szél a Dunántúlon itt-ott megélénkül. A hőmérséklet késő este -1 és +5, hajnalban -3, +5 fok között alakul.

Felszakadozik a felhőzet csütörtökön, és az ország nagy részén akár több órára kisüthet a nap. Estétől érkezhet ismét több felhő nyugat felől. Éjjel, reggel még több helyen várható eső, napközben már csak néhol valószínű kisebb eső, zápor. A szél délnyugatiról északnyugatira fordul, sokfelé megerősödik, az ország északi felén helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 16 fok között alakul, északkeleten lesz a hűvösebb idő.

Tovább folytatódik a jó idő pénteken. Általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Délnyugaton lehet vékonyabb, szakadozott a felhőzet, ott van nagyobb esélye hosszabb-rövidebb napsütésnek. Több helyen számíthatunk esőre, hajnalban északon néhol ónos eső is előfordulhat. Északi-középhegység csúcsain átmenetileg havas eső, hó sem kizárt. Pára-, ködfoltok lehetnek. A Dunántúlon helyenként megerősödik a délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 16 fok között alakul, hazánk északkeleti felén lesz a hidegebb, délnyugati felén az enyhébb idő.