Viharok és orkán erejű szél tombol ma az országban

Maximum 26 fokos hőmérséklet várható az egész ország területén. Az időjárás ma igen szélsőséges lesz, több helyen sütni fog a nap, ám az ország és a főváros területén viharos erejű szél és erős esőzés várható. Holnap se lesz másképp, azonban a hétvégén egyre erősebb lesz a felmelegedés, vasárnap akár hőségriadó lehet.

Boldog születésnapot, Majka!

Ma ünnepli 42. születésnapját Majoros Péter Majka. Az ózdi rapper-műsorvezető az elmúlt 20 évben hazánk vezető előadója lett, hosszú évek óta a TV2 műsorvezetője. Felesége, Majoros Hajnalka Dundika, két gyerekük Olivér és Marián. A rapper barátjával, Curtissel és rajongóival ünnepli a nagy napot, ugyanis ma este a Budapest Parkban robbantja fel a színpadot.

A születésnapos sztár és Curtis egy korábbi fellépésén (Fotó: Metropol/Markovics Gábor)

Lezárások Budapesten

A főváros több kerületében várhatók lezárások a mai nap során.

  • Labdarúgó-mérkőzés miatt ideglenes forgalomkorlátozás lesz Budapest IV. kerületében: reggel 8 és 24 óra között Megyeri út páratlan oldalán, a Kisfaludy utca és Megyeri út 15. szám közötti szakaszon.
  • Filmforgatás miatt ideiglenes forgalomkorlátozás lesz ma és holnap Budapest I. kerületében. Tilos megállni ma éjfél és holnap reggel 6 óra között a Bécsi kapu tér középső parkoló területén, a Táncsics Mihály utca 23-25. alatt, a Fortuna utca 23-25. parkolójában, a Nándor utca 2-4. és 5-7. alatt illetve a Kapisztrán téren, a Mária Magdolna Torony melletti parkoló területén. Szakaszosan és időszakosan lezárják este 8 és holnap reggel 6 között a Bécsi kapu teret.

Itt adhat vért ma Budapesten

A Magyar Vöröskereszt országos véradó kampányba kezdett, hogy minél több ember életét lehessen megmenteni.

  • 07:00-19:00 Közép-magyarországi RVK Intézeti 1113. Budapest, Karolina út 19-21
  • 13:00-18:00 Csepel Plaza XXI. Bp. 1211. Budapest, II. Rákóczi F. út 154-170.
  • 13:00-18:00 Magyar Vöröskereszt Székház Bp. V. 1051. Budapest, Arany J. u. 31.

Képünk illusztráció (Fotó: shutterstock)

Ezek voltak a tegnapi nap legfontosabb hírei.