Vasárnap reggelig többfelé érkezett csapadék: a főváros környékén és az Északi-középhegység térségében havazás, havas eső, másol eső. Délelőtt még délen és keleten lehet eső, majd átmeneti csapadékszünet következik. Délután aztán dél felől újabb adag csapadék várható: nagyrészt eső, de az Északi-középhegységben újra havazhat. Eleinte a déli, majd az északias szél erősödik meg. 0, +5°C körül alakul a hőmérséklet – írja a Köpönyeg.

 

Fotó: MTI/Vajda János

Hétfőn a Dunától keletre erősen felhős, borult marad az ég, és további eső, északon havas eső, hó valószínű. A Dunántúlon szakadozik majd a felhőzet, itt inkább csak eleinte lehet zápor. Többfelé lesz élénk az északnyugati légmozgás. +3 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

Kedden keleten marad a borongós idő, és kisebb eső, szitálás is előfordul. A Dunántúlon a kezdeti napsütés után napközben rétegfelhők érkeznek. A legtöbb napsütés a középső tájakon lehet. Az északnyugati szél élénk marad. Reggel -3, délután +3 fok körül valószínű a hőmérséklet.

Szerdán is változóan felhős időre van kilátás. Pár órás napsütés mindenhol lehet, csapadékra nem kell számítani. Reggel párás, foltokban ködös lesz a levegő. Reggel -11, -2, délután 0, +5 fok várható. Csütörtökón azonban ismét erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé várható csapadék: eleinte hó, ónos eső, majd egyre inkább havas eső, eső ígérkezik. +4 fok köré enyhül a levegő.