A termékeket a nevükkel ellentétben valójában akár 60 és 120 percig is lehet majd használni. A Fővárosi Közgyűlés döntése szerint az érvényesség a felszállásra vonatkozik, tehát ha valaki a 29. percben még felszáll egy járműre, azzal még elutazhat akár a végállomásra is. Egy hagyományos vonaljegy ára 350 Ft, aki tehát akár csak egyszer is átszáll egy másik járatra – vagy oda-vissza utazik ugyanazon a vonalon –, annak már megéri inkább a 30 perces jegyet használnia a vonaljegy helyett. A 90 perces jegy pedig kiválóan alkalmas valamilyen ügyintézéssel egybekötött utazásra, érvényességi idejébe még egy oda-vissza út is beleférhet, hiszen bármelyik irányba érvényes.

Praktikus újítás az utazásban Fotó: bkk.hu

Ugyanazokra a járatokra lesznek érvényesek, mint egy hagyományos vonaljegy

A sokak által ismert klasszikus vonaljeggyel ellentétben ezek a jegytípusok nem korlátozzák az átszállások számát, bármennyiszer használhatók, ráadásul bármilyen irányba, akár oda-vissza is lehet velük utazni. Az időalapú jegyek ugyanazokra a BKK-járatokra lesznek érvényesek, mint egy vonaljegy. A Volánbusz „kék” járatain a teljes vonalon, a MÁV-HÉV vonatain pedig Budapest közigazgatási határán belül elfogadják majd azokat.

Kódleolvasással indul a visszaszámlálás

A jegy érvényessége a járműre történő felszálláskor vagy a metró területére történő belépéskor indul az első kódbeolvasással. Az időalapú jegyekkel minden – érvényességi időn belül – elkezdett utazást be lehet fejezni, még akkor is, ha az tovább tart, mint 30 vagy 90 perc.
Az időalapú termékek két induló jegytípusa:

• 30 perces jegy − 530 Ft
• 90 perces jegy − 750 Ft

Főként azoknak segíti az utazását, akik átszállnak vagy ügyet intézni indulnak Fotó: Metropol/CSF

A már jól ismert vonaljegyeket is használhatjuk

Az új, digitális formában elérhető időalapú jegyek rendkívül sok hagyományos menetjegyet kiegészítenek, amelyek változatlanul forgalomban maradnak:
− Vonaljegy − 350 Ft, egy útra érvényes, megszakítás nélkül.
− 10 db-os gyűjtőjegy – 3000 Ft, tíz útra érvényes.
− Repülőtéri vonaljegy – 900 Ft, útmegszakítás nélkül, egy útra érvényes a 100E jelzésű buszon.
− Metrószakaszjegy – 300 Ft, egy utazásra és három megállóra érvényes.
− Átszállójegy – 530 Ft, egy utazásra és egy átszállásra érvényes.

A napijegy típusú jegyeknek rendkívül sok fajtája segíti az utasokat, amelyeknek az alapokon kívül több fajtája van.
A legnépszerűbb verziói:
− Budapest 24/72 órás jegy – 1650 Ft / 4150 Ft, egy, illetve három napon keresztül használható.

− Budapest hetijegy – 4950 Ft, egy héten keresztül érvényes ez a jegytípus.

− Budapest Kártya 24/48/72/96/120 órás verziói léteznek – 6490 Ft/9990 Ft/12 990 Ft/15 990 Ft/18 990 Ft, ezek a BKK Zrt. járatain, a héveken és a környéki autóbuszjáratokon használhatóak korlátlanul a megvásárolt időintervallumban.

− Restart Budapest Kártya – 11 490 Ft, ez 48 órán keresztül korlátlan utazásra jogosít fel a BKK Zrt. járatain, a héveken és a környéki autóbuszjáratokon, illetve kártyával a fővárosi közösségi közlekedés használatán kívül további számos szolgáltatás is igénybe vehető vele.