A tavalyi évben Európa legszebb karácsonyi vásárának választott rendezvény szervezői hisznek abban, hogy minden eddiginél nagyobb szükségünk van arra, hogy megéljük az ünnepet!

A remény adventje! ezzel a mottóval indul idén az AdventBazilika. A 10 éves rendezvénysorozat a koronavírus-járvány miatt az online térbe költözik. Idén nem lesznek gasztro és kézműves kiállítók a Szent István téren, azonban a rendezvény 12 méteres, gyönyörűen feldíszített karácsonyfája, a Szent István Bazilika lépcsője előtt felállított betlehemi jászol és egy 5 méter átmérőjű adventi koszorú lesz kihelyezve.

Nem marad el az adventi gyertyagyújtás sem. Az ünnepélyes alkalmakat egy-egy művészeti előadás, vers vagy dal fogja kiegészíteni. A nagyközönség mindezt az AdventBazilika online felületein, élőben tudja majd követni. A Magyar Ökomenikus Segélyszervezettel együttműködve videó-interjú sorozatban hírességek mondják el az adventtel kapcsolatos emlékeiket, gondolataikat, hitet és reményt adva ezekben a nehéz időkben.
Mindenki számára online elérhető lesz az „Advent hangjai” címmel a rendezvényhez készült különleges zenei válogatás, a rendezvény fotóarchívumának darabjaival pedig felidézik a rendezvény legszebb pillanatait.

AdventBazilika 2020

Fotó: AdventBazilika 2020

Ugyanerre kérik azokat a látogatókat is, akik rendelkeznek a vásárban készített képpel

Az AdventBazilika online kézműves kalendáriuma minden nap bemutat egy-egy kézműves kiállítót. Emellett, a rendezvény kézműves kiállítóinak közreműködésével készült rövid videókban olyan egyszerű ajándék- és díszkészítő praktikák is láthatók, amelyeket otthoni körülmények között bárki leutánozhat.

Az AdvenBazilika két országos online mozgalmat is meghirdet. Útjára indítja „A legszebben díszített ünnepi ablak” versenyt, hogy megtalálja az ország legdekoratívabb ünnepi ablakdíszítéseit. A vásár online felületein bemutatott pályaművek közül a legjobbak ajándékot és elismerő oklevelet kapnak. „Add tovább, a karácsony bennünk él” elnevezésű kampányával pedig mindenkit arra buzdít, hogy használva a #adventchallenge címkét saját közösségi oldalán ossza meg a karácsonnyal, ünneppel kapcsolatos fotóit, gondolatait, videóit.

AdventBazilika 2020

Fotó: AdventBazilika 2020