A korlátozások első körben december 11-ig vannak érvényben, de indokolt esetben a kormány meghosszabíthatja őket. A helyzet bizonytalan, de a munkáltatók és munkavállalók azonban ennek ellenére sem szeretnék kihagyni az év végi közös karácsonyozást, így az online céges karácsony mellett döntöttek. Olyannyira népszerű lett ez a fajta megoldás, hogy már rendezvényszervezőktől és csapatépítő cégektől is lehet rendelni ilyen szolgáltatást.

„A monitoron keresztül fogunk koccintani”

Réka egy ruhaüzletet üzemeltet, ahol öt alkalmazottja van. A csapat minden évben közös vacsorával, majd hajnalig tartó bulival ereszti ki a gőzt az egész éves hajtás után, erre azonban idén nem kerülhet sor. – Mindig a karácsonyt megelőző szombaton szoktuk tartani a közös karácsonyozást. Reménykedtem, hogy idén legalább egy közös vacsorát tudunk tartani, de sajnos erre sincs lehetőség. Sokat gondolkodtunk a lányokkal, hogyan is oldjuk meg, mert mindenképpen szerettünk volna valamit szervezni. Végül úgy döntöttünk, online karácsonyi bulit tartunk. A megbeszélt időpontra mindenki kiöltözik, rendel vacsorát és 1-2 üveg pezsgőt – amit természetesen én állok – és a monitoron keresztül koccintunk majd – mondta a vállalkozó, aki programokkal is készül a lányoknak.

Fotó: Shutterstock

– Összeírtam már több közös játékot is, mint az activity, a felelsz vagy mersz, az én még soha, amiket kamerán keresztül is tudunk majd játszani. Húzni is szoktunk és megajándékozzuk egymást, ez most sem lesz másképp. Mindenki a buli előtt az ajándékozottja ajtaja elé juttatja az ajándékot alaposan becsomagolva, és együtt nyitjuk majd ki. Remélem, jól fog sikerülni a kis partink. Egy biztos, hogy erre a karácsonyi bulira mindig emlékezni fogunk…

„Többfogásos vacsorát és ajándékcsomagot is kapunk”

Tamás az egyik nagy multinál könyvelő. Idén náluk is online karácsonyi bulit szervez a cég, amit egy csapatépítő szolgáltató szervez. – December 22-én lesz az online partink este 6 órától. Kaptunk már egy részletes meghívót. Ki kell majd öltözni, és kiszállítanak nekünk aznap estére itthonra egy 3 fogásos vacsorát és italt, amiket előre ki kell választani, valamint egy nagy ajándékcsomagot. Beszédet mond a vezetőség, szerveznek egy online koncertet, és lesz néhány csapatépítő szórakoztató játék is egy tréner vezetésével. Kíváncsi vagyok, milyen lesz. Mindig hatalmas céges bulikat szoktak nekünk szervezni, de most annak is örülünk, hogy lesz egyáltalán valami ünneplés – mesélte Tamás.

Fontos, hogy a munkahelyünk is lelkileg segítsen minket

Ez az év nagyon sok kihívás elé állított mindenkit. A téli időszakban sokaknál felerősödik a borongós, depresszív hangulat, a mai helyzet pedig ezt csak erősíti, sőt olyanoknál is jelentkezhet, akiknél korábban nem fordult elő. Fontos, hogy a munkahely is adjon olyan lehetőségeket, melyek feloldják ezt a nehéz időszakot. A karácsonyi és évzáró bulik pedig egyfajta lezárást ezzel együtt a korábbi feszített tempó feloldását szokta jelenteni a munkavállalóknak. Ez az idei évben is nagyon fontos, de a vírus miatt sokaknál az online térbe szorul. Így is kikapcsolódhatunk, akár online koncertek és beszélgetések keretében – mondta Lipták Marcell, a Kert pszichológia és coaching pszichológusa.