RETRO RÁDIÓ

Megcsalt a párod? Így lépj tovább!





Minden kapcsolatban vannak kihívások, de talán a legnehezebb a továbblépés egy megcsalás után. Eláruljuk, mit tegyél, ha hűtlen volt a párod!



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.06.13.
hűtlenség

Megrémít a tudat, hogy a barátod talán megcsal, és azon tűnődsz, hogyan éld túl a fájdalmat? Legszívesebben eltűnnél a világ elől? A szívfájdalom az egyik legrosszabb dolog, amit átélhetsz, de van kiút! Megmutatjuk, hogyan boldogulhatsz, ha megtörténik a baj.

Szakítanál vagy adnál még egy esélyt? (Forrás: Pixabay)

Nem a te hibád

Sokan önmagukat hibáztatják, ha a párjuk megcsalja őket. Azt hiszik, hogy ha dögösebbek, okosabbak, figyelmesebbek vagy szókimondóbbak lettek volna, akkor ez nem fordulhatott volna elő. Emlékeztesd magad, hogy minden kapcsolatban két ember van, egymagad nem vagy felelős semmiért. Ha hibáztál is, kedvesednek szólnia kellett volna, hogy mi nem stimmel vagy mire vágyik, így lett volna csak esélyed változtatni.

Beszélj a történtekről!

Mindenki összetörne, ha fény derülne a hűtlenségre. Egy részed valószínűleg üvöltene, míg a másik úgy tenne, mintha mindez meg sem történt volna. Az egyik legfontosabb módja annak, hogy túljuss a megcsaláson, ha beszélsz erről a pároddal. Fontos, hogy mindketten lehetőséget kapjatok a megszólalásra és a hallgatásra, így könnyebb lesz kitalálni, mik a következő lépések. Lehet, hogy nincs olyan mondanivalója, ami megkönnyítené a döntést, de a lehetőséget érdemes megadni. Az is fontos, hogy kérdezz és ki tudd fejezni a haragot, amit érzel. Mindezek ellenére, ha úgy érzed, hogy nincs mit közölnöd a barátoddal/exeddel, és az sem érdekel, amit ő mondhat, akkor persze nem kell beszélned vele. Jogodban áll, hogy elmenj és soha ne nézz vissza, ő lépett félre.

Kérj segítséget!

Az érzéseid feldolgozása kapcsán szakemberre is szükséged lehet. Természetesen ott vannak a barátaid, családtagjaid és a munkatársaid, akikkel beszélgethetsz a történtekről, de vedd figyelembe, hogy ők saját tapasztalataik alapján adnak tanácsot, nem pedig a te személyes történetednek megfelelően. A sokféle tipp még össze is zavarhat, ezért olyasvalakit is érdemes felkeresni, aki szakmai tapasztalatát használva segít előrelépni.

Járj emelt fővel!

Sokan, amikor megtudják, hogy párjuk hűtlen volt, bezárkóznak, bűntudatot és önutálatot éreznek. Persze érdemes lehet visszavonulni kicsit, de hosszú távon az elszigetelődés káros, csak rosszabbul érzed magad tőle. Változó lehet, hogy kinek mennyi időre van szüksége, de azért az javasoljuk, hogy egy héten belül hagyd el a kanapét...

Mégis mihez kezdj? Bármihez, ami valamiféle örömet okoz. Ha szeretsz sétálni, tedd meg. Hallgass zenét, találkozz a barátaiddal, esetleg vegyél magadnak valami szépet. Bármi legyen is az, találj egy célt, amitől erősebbnek fogod érezni magad.

Folytasd az életed!

Igen, az komoly törés, ha a barátod megcsalt. Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy ennek a hűtlenségnek tönkre kell tennie az életed. Te vagy az egyetlen, aki megakadályozhatja, hogy ez megtörténjen. Lehet, hogy eleinte azt hiszed, soha többé nem leszel képes szeretni vagy szeretve lenni. Talán elképzelhetetlen az a gondolat, hogy bízni tudj, de hidd el, nem kell most meghatároznod, hogyan fogod érezni magad a jövőben. Ha megpróbálod felismerni, hogy ez az egy személy, egy emberi lény hibázott, és ez nem jelenti azt, hogy az univerzumban mindenki más hűtlen lesz, akkor sokkal könnyebben haladsz tovább az életedben.





Ezeket olvastad már?
A dollárbaloldal kulcsemberei ott állnak Magyar Péter mögött

A dollárbaloldal kulcsemberei ott állnak Magyar Péter mögött

Brutális karambollal indult a reggel: megállították a forgalmat

Brutális karambollal indult a reggel: megállították a forgalmat

Ebben nem lesz köszönet: brutális idő tör ránk

Ebben nem lesz köszönet: brutális idő tör ránk

Sokkoló: 2 éves gyermek gázolta el terhes édesanyját

Sokkoló: 2 éves gyermek gázolta el terhes édesanyját

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás