Pár napig még biztosan marad a kifejezetten hűvös idő, de hét közepétől akár 20 fokos melegre is számítani lehet. Éjszakánként azonban marad a csípős hideg.

Hétfőn az ország nagyobb részén tovább csökken a felhőzet, ám legnagyobb eséllyel a Dunántúl délnyugati, nyugati részén, valamint az északkeleti megyékben hajnalra köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet képződhet. Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb a ködös tájakon fordulhat elő jelentéktelen szitálás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +6 fok között alakul, de néhol gyenge fagy sem kizárt.

Kedden már gyengén felhős, napos idő valószínű csapadék nélkül, de a Dunától keletre az éjszaka képződő köd és rétegfelhőzet tartósabban is megmaradhat. A déli szél a Dunántúlon megélénkül, sőt a nyugati megyékben meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul.

Döntően fátyolfelhős idő várható szűrt napsütéssel, de az északi megyékben rétegfelhőzettel borított területek is lehetnek szerdán. Csapadék nem lesz. A déli, délnyugati szél megerősödik, sőt délnyugaton viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 21 fok között alakul – írják az Országos Meteorológiai Intézet oldalán.