Bár súlyos kihágásnak számít, vannak – többségében fiatalok -, akik komolytalanul állnak a vírusválság kérdéséhez és illegális éjszakai partikat szerveznek. Ahogy fejlődik a járványügyi védekezés, úgy fejlődnek a bulizni vágyók óvintézkedései is a lebukás megelőzésére.

Fotó: Facebook

A közösségi csoportokban egyre több olyan stratégiát alkalmaznak, amelyek a titkos találkozókat és a meghívott vendégeket még komolyabb inkognitóban tartják. A helyszínek megadásánál már a cím környékét sem írják meg, hanem kijelölnek gyülekezési helyeket, ahonnan együtt mennek a kijelölt bulihelyre. Ez számukra két okból is biztonságos, egyrészt személyesen találkoznak azokkal, akikkel addig csak az interneten beszélgettek és kiszűrhetik a nemkívánatos elemeket, másrészt nem marad nyoma a közösségi médiában az esti összejövetel pontos címének.

Ha kíváncsi vagy rá, hogy hogyan zajlik egy ilyen buli a járványügyi szabályok figyelmen kívül hagyásával, látogass el holnap a metropol.hu-ra vagy keresd újságunkat a csütörtöki napon terjesztőinknél.