A Csodás Lágymányos Facebook-oldal hívta fel a figyelmet a nagyon kiábrándító helyzetre a XI. kerületben. Az egyik bejegyzésben hívták fel a budapesti lakosok figyelmét a riasztó jelenségre, miszerint nem túl barátságos külsejű férfiak fényes nappal herbálozgattak az egyik parkban.

A XI. kerületben, a Szerémi sor–Baranyai utca sarkán lévő parkban csapatba tömörülve „élvezték” a szer hatásait, de nem ez volt az egyetlen csapat, amelyik kiverte a környék lakóinál a biztosítékot. Pár alkoholtól bódult férfi a Táncoló lányok kertjében ordibált, miközben sűrűn meghúzták alkoholosüvegeiket.

„Csodálatos lágymányosi reggelek. A Szerémi sor–Baranyai utca sarkán lévő parkban hat – ebből három szinte öntudatlanra herbálozott – csövessel ébredhetett a jónép. A Táncoló lányok kertjében – a templom elől kitessékelt – három „dolgos” ember vedelt és üvöltözött. Előbbieket mi magunk zavartunk el, és ültettük fel a 4-es villamosra Pest irányába, utóbbi társaságra kihívtuk a rendőrséget és a közterület- felügyeletet. Kemény „munka” manapság Lágymányoson élni” – írták elkeseredve a kiábrándító képek mellé.

Csodás Lágymányos képe a Szerémi sor– Baranyai utca sarkán lévő parkról (Fotó: Facebook)

Csodás Lágymányos. Láthatólag teljesen önkívületi állapotban ücsörög egy férfi a padon (Fotó: Facebook)

Csodás Lágymányos. A maszk szabályos hordása természetesen felesleges számukra… (Fotó: Facebook)

A Budapesti Rendőr-főkapitányság az esetek kapcsán azt írta, hogy a XI. Kerületi Rendőrkapitányság rendszeresen ellenőrzi a környék parkos területeit. A rendőrök azonnal intézkednek, ha bűncselekményt vagy szabálysértést észlelnek, illetve ha ilyet hoznak tudomásukra.

Legutóbb április 24-én érkezett bejelentés, amely alapján az egyik parkból előállítottak három férfit. A gyorstesztek eredménye alapján kettőjükkel szemben indult büntetőeljárás kábítószer birtoklása vétség miatt.

A lágymányosi parkokat és a környező utcákat azóta is visszatérően ellenőrzik a rendőrök. A XI Kerületi Rendőrkapitányság továbbra is kéri, hogy ha valaki bűncselekményre utaló körülményt észlel, haladéktalanul hívja a 112-es segélyhívót!