H. Mónika a vád szerint titkolta terhességét, így mikor 2018 év első napján észlelte, hogy megindult a szülés, egy patak hídja alá menekült, ahol világra hozta gyermekét.

A nő megpróbálta megfogni az újszülöttet, de az kicsúszott a kezei közül, és 20 centiméter magasságból a patak partjára esett. A nő ekkor felemelte csecsemőjét, akinek volt szívverése, és fel is sírt. Az anya ekkor egy pulóverbe bugyolálta a csecsemőt, s a ruhája alá rejtette.

Mivel feltett szándéka volt, hogy a gyermek létezését továbbra is titokban tartsa, elhatározta, hogy eltünteti. A nő később visszament a patakpartra, és emberi ésszel felfoghatatlan tettre szánta el magát: az újszülött fejére legalább négyszer lesújtott, nyakát megszorította, majd a vád szerint a nála lévő zsebkéssel feldarabolta. A csonkolt testrészeket, a zsebkést egy szatyorba tette, majd a testrészeket a vízbe szórta – ismerteti a részleteket a Bors.

Az anya korábban azt állította, bár bűnös, nem gyilkolta meg gyermekét. Elmondása szerint azért rejtegette a babát, mivel párja, János életveszélyesen megfenyegette, mert nem akart több gyereket. Mint mondta, sokkos állapotban volt, kicsúszott a kezei közül a baba, ráesett egy kőre, és azt hitte, meghalt.

A gyilkos anya ügyét bizonyítási eljárás folytatásával október 22-én, csütörtökön 13 órakor tárgyalják a Balassagyarmati Törvényszéken – írja a Bors.