A III. kerületben június 19-én kezdődött a lomtalanítás, és 30-án ér véget. Arra azonban sem a hatóságok, sem az itt élők nem számíthattak, hogy milyen ijesztő felfedezést rejthet magában néhány régi bútor, vagy elhagyott épület. 26-án vasárnap este egy elhagyott épület kitakarítása során ugyanis egy férfi holtteste került elő, aki már évekkel ezelőtt meghalhatott – szúrta ki a 24.hu.

Sajtóértesülések szerint lomtalanítás közben találhatták meg a férfi testét Képünk csak illusztráció/Fotó: Metropol/Nagy Zoltán

Megkerestük a BRFK sajtóosztályát az ügyben, akiktől azt a választ kaptuk, hogy a rendelkezésükre álló adatok szerint a halál bekövetkezésével összefüggésben idegenkezűség gyanúja nem volt megállapítható. Az eljárás során beszerzett adatok alapján ugyanakkor felmerült segítségnyújtás elmulasztása bűntett gyanúja – ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság ismeretlen tettes ellen nyomozást rendelt el.

Egyenlőre azt sem tudni, hogy ki találta meg a testet, a rendőrség egy bejelentésre érkezett meg a helyszínre vasárnap este.

Amint többet megtudunk az esetről, akkor cikkünket frissítjük.