RETRO RÁDIÓ

Hatalmas a készültség! Óvóhelyeket jelöltek ki bevásárlóközpontokban és mélygarázsokban is Tajvanon





Tajvan légvédelmi készültséget rendelt el, miközben növekszik a feszültség Pekinggel és Oroszország Ukrajna elleni támadása miatt egyre többen tartanak kínai támadástól a szigeten, ami miatt óvóhelyként jelöltek meg mélygarázsokat, metróalagutakat és bevásárlóközpontokat is.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.08.02.
aggódás

Kína Tajvant saját területének tekinti, és növelte katonai tevékenységét a sziget körül. Tajpej fogadkozik, hogy megvédi magát, a szigeten folyamatosak a katonai és polgári védelmi gyakorlatok, és a tajvani vezetés a sziget védelmét is igyekszik megerősíteni.

Az előkészületek között szerepel olyan helyek kijelölése, ahol az emberek menedéket kereshetnek; nem óvóhelyeken, hanem pincékben, metróalagutakban valamint mélygarázsokban és bevásárlóközpontok felszín alatti szintjein. Tajpejben jelenleg 4600 ilyen kijelölt menedék van, melyek összesen 12 millió ember befogadására képesek, ez a város lakosságának négyszerese.

Fontos, hogy tudjuk, hova menekülhetünk. Nem tudhatjuk, mikor robban ki háború, és ezeken a helyeken biztonságban lehetünk” - mondta el a Reuters hírügynökségnek a 18 éves Harmony Wu, akit meglepetésként ért, hogy az a bevásárlóközpont, ahol nem rég társaival táncórán volt, szintén kijelölt menedék.

A tajpeji tisztviselők folyamatosan frissítik a menedékeket tartalmazó adatbázisokat, és kijelölt óvóhelyek mobiltelefonos applikáción keresztül is megtalálhatók. A közösségi médiában és az utcákon is kampány indult, hogy mindenki tudja, baj esetén hova kell menni. A menedékhelyek bejáratait sárga címkével jelölik, amelyek az is szerepel, hogy hány ember befogadására képesek. A hatóságoknak a törvény szerint tisztán kell tartaniuk az óvóhelyeket, amelyeket nyitva kell tartani, de nem kell feltölteni őket készletekkel, élelemmel és vízzel.

Wu Enoch, a kormányzó Demokratikus Haladó Párt képviselője szerint a lakosságnak túlélőcsomagokat kell készítenie, amelyeket magukkal vihetnek, amikor menedéket keresnek.

A városi építési hivatal egyik vezető tisztviselője, aki a menedékhelyekért felel, elmondta, hogy az európai események újból rávilágítottak arra, hogy a fenyegetés valós. „Nézzük meg az ukrajnai háborút. Nincs garancia arra, hogy az ártatlan lakosság nem kerül veszélybe” - mondta Abercrombie Yang igazgató. „Minden állampolgárnak tisztában kell lennie azzal, hogy bármikor beüthet a válság. Kellenek az óvóhelyek, ha a kínai kommunisták támadást indítanak” - tette hozzá.

A múlt hónapban Tajvan átfogó légvédelmi gyakorlatot tartott a sziget egész területén, először a koronavírus-járvány kitörése óta. Nancy Pelosi amerikai házelnök kedden érkezik Tajvanra, ami miatt Peking éles tiltakozását fejezte ki.





Ezeket olvastad már?
Most érkezett: Döbbenetes baleset történt a Richter Florian Cirkusz halálgömbjében

Most érkezett: Döbbenetes baleset történt a Richter Florian Cirkusz halálgömbjében

Péntektől újabb, jelentős árváltozások lesznek a benzinkutakon

Péntektől újabb, jelentős árváltozások lesznek a benzinkutakon

Szülők figyelem: fontos, gyerekeket érintő határidő ketyeg mától!

Szülők figyelem: fontos, gyerekeket érintő határidő ketyeg mától!

Ma is könnyen elázhatunk, de van rosszabb hírünk is

Ma is könnyen elázhatunk, de van rosszabb hírünk is

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás