Verőfényes napsütésben emelték a magasba a gyerekeket szülők és nagyszülők a Hősök terén, kifejezvén örömüket és egyetértésüket, hogy a gyermek mindenki számára közös érték. Több, mint tízezren csatlakoztak országszerte a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom felhívására, és emelték fel gyereküket egyszerre, egy időben szeptember 25-én, szombaton 11 órakor. A Gyereket a magasba! központi helyszínén, a Hősök terén a családokkal együtt emelt Dudás Miklós világbajnok kajakozó, olimpiai hatodik helyezett, Szatmári András olimpiai bronzérmes kardvívó és Wunderlich József, a Pál utcai fiúk musical sztárszínésze is, aki a Mi vagyunk a grund című szám eljátszása után a kislányát emelte magasba, míg a felesége a 3 hetes kisfiukat tartotta az ég felé.

Magasban a legnagyobb érték Fotó: Metropol/KB

Skrabski Fruzsina, a mozgalom vezetője a Metropolnak elmondta, az eseményt idén a Családbarát Magyarországgal együttműködésben szervezték, a fővédnök Böjte Csaba katolikus pap, ferences szerzetes volt.

Családban élni jó! Fotó: Metropol/KB

„A 2018 óta minden évben megrendezett Gyereket a magasba! akció lényege, hogy egyszerre, egy időben minél több gyereket emeljenek magasba szüleik, bárhol is éljenek az országban vagy a határon túl. A rendezvénnyel a Három Királyfi a gyerekvállalás, a családalapítás fontossága mellett áll ki, felmutatva, hogy a gyerek örök érték, és családban élni jó!”