Ahogy arról lapunk korábban beszámolt, pár hete egy mentőautó személyzetét feljelentették, ugyanis mindössze 1 perc 51 másodpercig megálltak egy hamburgerező előtt, hogy ételt vásároljanak a mentőállomásra tartva, éppen nem betegmentés közben.

Társadalmi összefogás

„Búvár Mariann kolléganőm ebédet vásárolt magának, amikor valaki szemben lefotózta és feljelentette„ – kezdte mondanivalóját az esettel kapcsolatban Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

„Ezt követően elképesztő társadalmi összefogás indult. Először a mentőszolgálat főigazgatója volt az, aki Mariann mellé állt és azt mondta, ebben semmi kivetnivaló nincsen, hogyha éppen nem veszélyezteti a mentést, és éppen hazafele tartanak a mentőállomásra egy eset után, és nincs beteg az autóban” – mondta el Győrfi Pál.

A feljelentést követően tucatszámra jelentek meg országszerte azok a gyorséttermek, hamburgerezők és vendéglátóhelyek, ahol kedvezményesen vagy éppen ingyen tudtak ételhez jutni az életmentő mentősök. Munkatársai nevében nekik mondott köszönetet Győrfi Pál.

A Szentendrei úti büfé előtt történt meg a bejelentés (Fotó: Facebook)

„A társadalmi összefogás miatt vagyunk itt, szeretnénk megköszönni, hogy összefogtak országszerte a hamburgerezők, gyorsbüfék, és különböző kedvezményeket ajánlottak fel a bajtársainknak, nagyon szeretnénk megköszönni ezt nekik” – nyilatkozta a szóvivő.

Ezt követően egy örömteli és kreatív kezdeményezés létrehozását jelentette be az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

Hambulancia

„Szeretnénk létrehozni egy országos adatbázist, ahol benne vannak ezek a helyek, ahol mentődolgozók meg tudnak állni és kedvezménnyel juthatnak ebédhez. Szeretnénk, hogyha ezeket egy országos térképbe be tudnánk szervezni. Így a mobiltelefonjukon a mentősök meg tudják tekinteni, hol vannak ilyen helyek. Ezért kérjük, akik részt vennének az akcióban, jelentkezzenek a info@mentok.hu e-mail-címen” – hívta fel rá a figyelmet Győrfi Pál.

Majd hozzátette, az akcióban részt vevő éttermekre létrehoztak egy márkanevet, amely a vicces Hambulancia lett. Nem véletlen a névválasztás, ugyanis két dolog miatt is ezt választották, egyrészt mert ezek az étkezdék támogatják a mentősöket, másodsorban pedig a mentősök kiképzik ezeknek a helyeknek a dolgozóit újraélesztésre és életmentésre. Ezáltal kétszeresen is partnereivé válnak egymásnak. A Hambulanciákat egy matricával látják el a jövőben, hogy bárki felismerhesse ezeket a helyeket. Elsőnek az ominózus étterem ablakára került ki a sárga Hambulancia felirat.

A teljes bejelentést itt nézhetitek meg:

❗️HAMBULANCIÁK ORSZÁGSZERTE❗️
Rendszerré fejlődött a mentőket hamburgerrel támogató összefogás, ezért a mentőszolgálat…

Posted by Országos Mentőszolgálat on Wednesday, April 21, 2021