Borzalmas reggelre ébredtek a múlt héten Detroitban. A rendőrök egy gyermek holtestét találták meg pénteken kora reggel a család detroiti otthonában, miután egy aggódó családtag bejelentése miatt rutinellenőrzést tartottak.

A család tagjai, valamint a szomszédok már hónapok óta nem látták a gyermeket, ezért értesítették a hatóságokat – mondta James White detroiti rendőrfőnök a sajtótájékoztatón. A rendőrök a gyermek bomlásnak indult holttestét a pincében egy fagyasztóban találták meg – számol be róla a CNN.

A nyomozók egyelőre nem tudják, hogy a holttest mennyi ideig volt a fagyasztóban, illetve az sem ismert, hogy mikor és milyen körülmények között halhatott meg. A szakértők a hároméves kisfiú halálát emberölésnek minősítették.

A gyermek anyját, a 31 éves Azuradee France-t emberöléssel, gyermekbántalmazással, kínzással és egy egyén halálának eltitkolásával vádolják.

A nőt még múlt hét vasárnap bíróság elé állították, azonban ő ártatlannak vallotta magát. Azuradee France következő, július 8-ai meghallgatásáig őrizetben marad.

A házban további 5 gyermek élt rossz körülmények között. Őket kivizsgálásra kórházba szállították.