Ron Gittins évtizedeket töltött azzal, hogy bérelt lakásában egy titkos világot alakítson ki. Az angliai Wirral lakói ismerték a férfit, ugyanis mindig furcsa katonai ruhákban járta a várost, viszont senkivel nem tartotta a kapcsolatot. Ron egy igazi művész volt, aki csak az alkotásnak élt. 2019-ben azonban rövid betegség után távozott az élők sorából. Rokonai elindultak, hogy összeszedjék a cuccait a lakóhelyén, belépve a lakásba azonban nagyon meglepődtek, ugyanis mindenhol freskók, szobrok, és alkotások foglalták a helyet.

Embernagyságú bika- és oroszlánfejeket formázott meg a lakása több pontján, a szobák falain pedig egy darab üres hely sem maradt, annyi művet festett rájuk. Ráadásul az oroszlánfej egy kandallót rejt magában.

A férfi rajongásig szerette az ókori görög és római mitológiát, illetve a történelmet, ezért a legtöbb művében is ezek a stílusjegyek elevenedtek meg.

A bérelt lakást vissza kell adni az eredeti tulajdonosának, így azért küzd a teljes család, hogy megvásárolhassák az ingatlant, vagy megtarthassanak mindent az itt elkészült alkotásokból, ugyanis nem csak művészetileg, hanem érzelmileg is hatalmas értéket képviselhetnek a művek – számolt be róla a Mirror.