A rendőrségre január 21-én érkezett bejelentés, hogy egy társaság az éjszaka folyamán a főváros több helyszínén is számos közlekedési kihágást követett el. Ráadásul a srácok a különböző mutatványaikat rögzítették, amiket egy videómegosztó portálra fel is töltöttek.

A rendőrség szabálysértési eljárást indított

A felvételek kiértékelése során a Budapest XIII. Kerületi Rendőrkapitányság megállapította, hogy 2021. január 3-án a háromfős társaság egyik tagja, M. Mátyás egy nagy teljesítményű gépkocsival hajtott végre többször is szabálytalan sávváltásokat, a forgalom elől elzárt területre, illetve az útpadkára hajtott úgy, hogy azon gyalogosok is közlekedtek, valamint többször is driftelve hajtott keresztül a körforgalmakon – írták a police.hu oldalán.

sebesség, gyorsulás

Elszabadult a pokol, Need for Speed-jeleneteket készítettek Budapest utcáin – Fotó: Shutterstock

Közleményükből az is kiderült, hogy a „trükköket” a fiatalember társa, T. Rafael egy olyan drónnal rögzítette, amelyre légtérhasználati engedéllyel nem rendelkezett, valamint ahhoz eseti légtérkijelölést sem igényelt. Harmadik társuk, J. Ede szintén a videófelvételek elkészítésében vett részt olyan módon, hogy a „főszereplő” járművet kísérő autó nyitott csomagtartóján keresztül hajolt ki kamerázni.

Ezt a büntetést kapták

Összesen 200 ezer forint pénzbírság és hét közlekedési szabálysértés a mérlege az éjszakai kocsikázásnak.