Mint arról a Metropol is beszámolt, Győrfi Pál meghatódott, amikor végre megkaphatta a vakcina első dózisát az Üllői úti Klinika egészségügyi oltópontján. Az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője videót is posztolt, és azt mondta: a szúrás egyáltalán nem fáj, és megkönnyebbülés számára, hogy végre van védelem. Ám Győrfi szerint az igazi fellélegezést az hozza majd el, ha a lakosság nagyobb része immunissá válik a Covid-19 vírusra.

„A szúrás nem fájt, tulajdonképpen nem is éreztem. Mellékhatást az elmúlt 48 óra leforgása alatt egyet sem tapasztaltam, még csak izomfájdalom sincs a karomban az oltás helyén. Jelentem, az oltás után jól vagyok, semmi bajom, így továbbra is mindenkit bíztatok az oltás felvételére. Ne féljenek, inkább tájékozódjanak hiteles forrásokból!” – mesélte tapasztalatait Győrfi Pál a Bors oldalán.

Fotó: Metropol

A védőoltás következő adagját a beadást követő 21. napon kell felvenni, amit Győrfi Pál már nagyon vár.

„Állítólag már az első oltás után egy héttel elkezd kialakulni az immunitás, de a maximális védettséget csak a második oltás után nyolc-tíz nappal érjük el. Nagyon várom ezt a pillanatot és persze azt, hogy a feleségem – aki nem egészségügyi dolgozó – is megkaphassa, hogy az egész család fellélegezhessen. Abban bízom, hogy a társadalom nagy része felveszi az oltást, így kialakul majd a védettség és mindannyian túl leszünk ezen” – tette hozzá a szóvivő.

Magyarországon a védőoltások beadása oltási terv alapján történik. Regisztrálni a vakcinainfo.gov.hu oldalon lehet.