Szívszorító részletek, így telt a meggyilkolt védtelen kisfiú utolsó 48 órája





Saját édesanyját is életveszélyesen megfenyegette a kétéves kisfiát Olaszországban meggyilkoló nő. Erzsébet képtelen megbocsátani a kis Alex életét kioltó lányának.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.10.05.
szörnyű eset

A pénteken, Po’ Bandino falu egyik házánál történt tragédia óta a szörnyű tettet elkövető Katalin édesanyja csak árnyéka önmagának.

„Meg fogok halni, mert elvisz a szívem. Nem érdekel, hogy most mekkora bajban van a lányom, hiszen megölte az unokámat. Akármekkora lelki problémája volt amiatt, hogy a bíróság kötelezte, hogy Alexet adja át az apának, nem lett volna szabad gyilkolnia” – mondta a Borsnak az idős asszony.

Olyan napja volt…

„Három héttel azelőtt, hogy Alexszel végzett, engem is meg akart ölni. Nem tudom, miért, egyszerűen olyan napja volt. Azt mondta, hogy agyba-fejbe rugdos, és betöri a koponyámat. Hozzátette, hogy majd azt adja elő a rendőröknek, hogy beleestem a teknőbe. Többször is kérdezett olyanokat, hogy „miért nem döglesz meg, te rákos”. Megmondom őszintén, félek a saját lá­nyomtól!”– mesélte Erzsike.

„Nem vagyok kíváncsi a lányomra, de úgy vélem, hogy a rácsok mögött öngyilkos lesz. Szabadságvesztésre még sosem büntették, de előfordult, hogy pénzbírságokat szabtak ki rá.”

Erzsébet a kis Alex játékait mutatja

Katalin eladósodott

Katalin az utóbbi időkben eladósodott. A Borsnak több ismerőse is elmondta, hogy pénzt kért tőlük. Másfél-két hónapja egy hitelintézettől is felvett. 250 ezer forint gyorskölcsönt vett fel, de aztán nem fizette a részleteket.

Gaudi-Nagy Tamás, Katalin ügyvédje azt mondta, Katalin meg volt arról győződve, hogy a kis Alex éppen az apjánál van veszélyben, ezért korábban távol tartást is kért ellene.

Erzsébet féltette az életét, lánya megígérte neki, hogy végez vele

Igazoltatás után elengedték

Az olasz nyomozók most is a kisfiú életének utolsó napjait és perceit próbálják apró mozaikokból összerakni. Ennek részét képezik a 44 éves nő, több ponton rendkívül zavarosnak tűnő mondatai is.

Katalin azt állította a rendőröknek, hogy vakációra érkezett Olaszországba. Megkérdezték tőle, hogy honnan volt pénze az útra. Azt felelte, dolgozik, munkahelyeként egy budapesti bútoráruházat jelölt meg, de hozzátette: jelenleg gyesen van.

Az is kiderült, hogy a pénteki gyilkosság előtt egy nappal a toszkánai Chiusiban járt. Arról nem szólt, miért pont ebbe a városba utazott, de a nyomozók úgy vélik, a korábban táncosként dolgozó nő munkaadóját, egy bár tulajdonosát akarta felkeresni.

Napközben betért a 8800 fős kisváros segélyközpontjába is a pici Alexszel. Furcsán viselkedett, majd szó nélkül távozott, ezért az ott dolgozók rögtön értesítették a rendőrséget.

Nem sokkal később a járőrök igazoltatták. Feltűnt nekik, hogy megjelenése nem túl gondozott, de Alex egészségesnek tűnt, papírjaik is rendben voltak, ezért tovább engedték őket.

Katalint ezután a Po’ Bandino felé vezető országúton látták. Másnap a másfél kilométerrel arrébb lévő umbriai falu egyik elhagyatott házában végzett a kisfiával.


A kerítés mögötti gazos területen oltotta ki anyja a kétéves fiúcska életét

Kilencszer szúrt

A kicsit kilenc szúrás érte, több a mellkasán és a nyakán. Az anya azzal védekezik, hogy betért Po’ Bandino gazos udvarú házába, és itt rövid időre magára hagyta Alexet. Mire visszatért, egy ismeretlen összeszurkálta gyermekét. Mindezt cáfolják a tanúk és a falu biztonsági kamerái: ezeken jól látszik, hogy péntek délután, a kihalt főutcán a csöppnyi gyermek segít tolni anyjának a babakocsit. Útközben néhány játékot elhagynak, egy játékvonat és egy plüssfigura esett ki a kocsiból.

A felvételeken az is látszik, amikor az anya belép az üresen álló ház rozsdás kapuján, ekkor már karjában tartja Alexet. Később keres valamit a babakocsiban, utóbb kiderült: a gyilkosság után Alex véres testét és ruháját letakarta egy pici, tiszta gyerekinggel.

Ezekben a drámai percekben készíthette azokat a megrázó fotókat is már halott gyerme­kéről, amiket telefonján az apának elküldött. Mindez délután fél négy körül történt.

Percekkel később ismét megjelenik a kapuban, és elindul a közeli szupermarket felé. Belépve segítséget kér, majd a kasszához megy és a görgős futószalagra helyezi Alex élettelen testét.

Döbbenet és fájdalom söpör végig az üzleten, majd kitör a pánik: többen sikoltozni kezdenek. A fiún először a pénztárosok, majd a vásárlók, később a kihívott mentősök próbálnak segíteni, mindhiába. A járőrök is gyorsan megér­keznek. Megtalálják Katalin táskájában a véres kést. A rendőrségi jegyzőkönyv szerint a bicska csonka, vizsgálják, hogy a szúrások erejétől törhetett-e el.

 

 





Ezeket olvastad már?
Teherbe ejtett egy 14 éves lányt, kőkemény ítélettel sújtotta a bíró

Teherbe ejtett egy 14 éves lányt, kőkemény ítélettel sújtotta a bíró

Fia gördeszkájával verte agyon a feleségét, amíg a rendőrök az ajtóban álltak

Fia gördeszkájával verte agyon a feleségét, amíg a rendőrök az ajtóban álltak

Egy év után nézte vissza Petra az egyik videóját – rémisztő, mit fedezett fel: „Beleborzongtam, amikor megláttam”

Egy év után nézte vissza Petra az egyik videóját – rémisztő, mit fedezett fel: „Beleborzongtam, amikor megláttam”

"Háború van. Háborús árakat látunk" - az üzemanyagkereskedőknek üzent Menczer Tamás

"Háború van. Háborús árakat látunk" - az üzemanyagkereskedőknek üzent Menczer Tamás

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás