Egy ausztrál nőt, Sajida Tasneemet apja szeme láttára verte össze baltával apósa Észak-Pakisztánban, miután azon vitatkoztak, mert a nő szeretett volna visszaköltözni gyermekeivel Ausztráliába – írja a Guardian.

Az áldozat édesapja, Sher Muhammad Khan azt állítja, hogy veje, Ayub Ahmed arra kényszerítette lányát, hogy utazzon el ausztráliai otthonukból Pakisztánba a három gyerekükkel. Amikor a lánya megérkezett Pakisztánba, akkor a veje visszament Ausztráliába, valamint Tasneem apósa, Mukthar Ahmad elvette Tasneem útlevelét – közölte.

Amikor a lányom megérkezett, Ahmad az összes iratát el akarta venni tőle” – mesélte. „A sokadik kérésére a dokumentumokat megkapta” – tette hozzá a gyászoló apa.

Khan elmondása szerint jelen volt a gyilkosság pillanatában, de megmozdulni is félt, annyira féltette az életüket. A gyilkos após állítólag egy ronggyal tömte be Tasneem száját és azzal fenyegetőzött, hogy ha bárki megpróbálja megállítani, megöli Khant, majd egy baltával megüthette menye fejét, aki a helyszínen meghalt.

Syed Saqlain Jaffer rendőrfelügyelő-helyettes annyit nyilatkozott az ügyről, hogy Mukthar Ahmadot letartóztatták és gyilkossággal vádolják.