A Budai Központi Kerületi Bíróság elrendelte annak a két fiatal férfinak a letartóztatását, akiket azzal gyanúsítanak, hogy megöltek egy 19 éves fiatalembert a IX. kerületben – tudatta az MTI-vel a Fővárosi Főügyészség szóvivője szombaton.

 

Fotó: Pixabay

Rab Ferenc tájékoztatása szerint a bíróság az ügyészi indítványnak megfelelően a szökés és elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyére tekintettel rendelte el a kényszerintézkedést. A döntés nem jogerős, az ellen a gyanúsítottak és védőik fellebbezést nyújtottak be.

A rendőrség csütörtökön jelentette be, hogy őrizetbe vették a két gyanúsítottat. A nyomozás adatai szerint a 19 éves fiatalember egy Telepy utcai társasház előtt egy korábbi vitás ügy miatt keveredett szóváltásba a 20 éves B. Jánossal és a 21 éves B. József. A vita során a 19 éves férfi elővett egy gumilövedékes fegyvert, és több lövést adott le a két férfira, majd bemenekült egy társasházba.

B. János és B. József követte a lépcsőházba a férfit, ahol B. János egy késsel megszúrta, majd többször megrúgták és megütötték. Ezután elmenekültek a helyszínről, de a budapesti rendőrök pár percen belül a helyszín közelében elfogták őket.