„Megrendülve tudatjuk, hogy kollégánk életének 62. évében váratlanul elhunyt. Kezdetektől iskolánk aktív és megbecsült tagja volt. Emlékét szeretettel őrizzük” – írták az iskola honlapján.

Mentő vitte el az iskolából

Információink szerint a 62 éves tanár régóta szívproblémákkal küzdött. A szülőktől úgy értesültünk, hogy a múlt hét közepén az iskolából mentő vitte el, majd másnap el is hunyt. A Metropol úgy tudja, a pedagógus is elkapta a koronavírust, és mint köztudott, az egyéb krónikus betegségekkel küzdőkre fokozottan veszélyes a vírus.

Úgy tudjuk, az osztály másik tanára is koronavírusos

A tragikusan elhunyt tanár osztályának másik tanítója, úgy tudjuk, már 2 hete megfertőződött a koronavírussal, így ő azóta otthon van. Megkerestünk több szülőt és volt diákot is az iskolából, ám a többségük nem akart nyilatkozni, nagyon megviselte őket a tragédia.

„Szerettük nagyon, kedves, jóindulatú tanár volt„ – emlékezett vissza kérdésünkre egy régebbi volt tanítványa.

Az iskola egyik diákja, és édesanyja – megemlékezés Fotó: Metropol

Mécsesek az iskola kapuja előtt

A hír hallatán mindenki megrendült az iskolában. A hétvégére virágok és mécsesek lepték el az iskola kapuit. A különböző Facebook-posztok alatt több százan emlékeztek meg szeretett tanítójukról, akit igazi „tyúkapóként” jellemeztek, aki nagyon szerette a gyerekeket.

„A hivatása volt az élete, példaértékűen szerette a gyerekeket” – írta egy szülő. „Nagyon sír utána a kislányom, megszakad a szív utána. Próbálok meséket keresni, amivel segíthetném a feldolgozást és enyhíthet a lelkén„ – írta egy másik szülő. „30 éve ismertem, mindenki csak jót mondott róla. Én is ebbe a suliba jártam, engem nem tanított, de nagyon jó híre volt” – mondta egy másik szülő, akinek ma ugyanebbe a suliba jár a gyereke.

„Búcsúzunk Attila bácsitól” – mécsesek az iskola előtt Fotó: Metropol

Megkerestük az iskolát is, de nem szerettek volna nyilatkozni.